Löpintervaller på bana (3000 m) + terräng (40 min)

Nu så gosse, har jag kört ett sådant där älskat hatpass igen. Jag och Jessica började med att värma upp med 15 minuter jogg, sedan lite uppvärmningsövningar (för att försöka få fart på det gamla löpsteget igen) och två stegringslopp. Därefter så var det dags för det mest jobbiga med dagens pass, nämligen; banintervallerna. Dessa lades upp enligt följande:
– 2 x 400 meter

– 3 x 300 meter

– 4 x 200 meter

– 5 x 100 meter
Totalt 3 000 meter på Prästholmens IP här i Mora. Det kanske inte låter så jobbigt, men det är det. Vilan emellan är ganska lång 2-3 minuter, och insatsen var i det närmsta maximal. Jag är långtifrån mina bästa tider, men jag blev ruskigt trött, och tyckte att jag hade skapligt tryck bitvis. 
Efter dessa plågsamma banintervaller så var det dags för fas två i passet; tröskelintervaller i terrängen. Jag hade som mål att klara 40 minuter effektiv tid, vilket jag gjorde. Pulsen ville jag ha någonstans omkring 170, även det klarades galant. Såhär såg dessa intervaller ut:
1:a – 15 minuter, 170 snittpuls, 175 maxpuls
3 minuter vila
2:a – 10 minuter, 169 snittpuls, 175 maxpuls
2,5 minuter vila
3:e – 8 minuter, 169 snittpuls, 176 maxpuls
2 minuter vila
4:e – 7 minuter, 172 snittpuls, 181 maxpuls 

Under den andra intervallen så började det att tokregna, ett av de värsta regnväder jag varit med om. Dock så var det varmt, så det var aldrig några bekymmer att springa klart intervallerna. Det blev kort och gott ett bra pass där jag kände mig stark rent fysiskt. Dock så har jag en bit kvar till att bli skaplig på löpning igen. Dels så märker jag att jag inte sprungit på ett tag, sen tycker jag att cykel är mycket roligare för tillfället, men det största problemet är att jag får verkligen ont i min ländrygg när jag springer fortare på platten och utför. Det hugger bitvis som knivar, troligen ligger något snett. Min svank blir ännu tydligare och jag får verkligen bita ihop för att hålla farten uppe. Dock så är jag nöjd att jag genomförde passet på ett bra sätt och att jag känner mig stark rent fysiskt / flåsmässigt. Totalt så tog passet 2,10 timmar effektiv tid, medelpulsen under den tiden blev 146.
Här är några fler bilder:

https://adamsteen.se/
Previous articleMer självplågeri
Next articleLever

Related Articles

13,2 kilometer löpning

Imorgon kommer en ny vlogg, spänn fast er! Passa på att bli medlemmar på kanalen! Jag har sprungit idag, en timme och 13,2 kilometer, vilket...

12 hårda och 28 medelhårda

Aloha! Städade av veckans tredje intervallpass idag. Stakintervaller stod på programmet och Bergebo var arenan. Jag hade som vanligt programmerat pulsklockan, så att jag bara behöver...

Tre timmar skate blev fyra

Tjena! Planen idag var tre timmar skate, men såklart blev det fyra. Jag blev glatt överraskad när psykslingan på Lugnet var utökad till dryga tre kilometer....

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here