Maserloppet

Äntligen fick jag till en seger i ett seedningslopp! Hade som mål inför denna säsong att vinna ett, så detta satt som en smäck.
Loppet då:

Kom iväg problemfritt som tvåa efter Pär Jonsson, låg på denna position fram till en lång raksträcka/äng, efter cirka 6-7 kilometer. Där i motvinden gick jag upp och gjorde mitt första dragjobb. Här var vi en klunga med mig, Jan Matsson, nyss nämnda Pär och Tomas Löfgren. David Andersson var just bakom. 
In till första varvningen så hade Löfgren tappat. Jag, Jan och Pär turades om att dra. Efter nästan två varv kom vi till en av få stigningar på banan, här gick jag upp i spets och ökade något. Pär fick då släppa. 
Sista varvet så turades jag och Jan om att dra. Några småryck här och där. Med fem kilometer kvar så gick jag upp och drog. Testade att rycka vid ett flertal gånger, men fick aldrig någon lucka. Visste med en kilometer kvar att det skulle bli spurt, så jag låg i täten och försökte bevaka så gott jag kunde. Förstod att jag skulle ha en bra chans i en spurt, för jag kände mig fräsch. så med 300-400 meter kvar trycker jag på allt jag har. Jag märker att Jan ligger kvar i rygg, han försöker utmana med 100 meter kvar, men lyckas inte komma om, så han lägger sig bakom in i mål!
I mål kom jag väldigt nöjd. Fick därefter prata med både DalaDemokraten och FaluKuriren!
Vallningen idag:

Start klister blått (skarklister) invärmt som grund. Lät skidorna stå ute över natten för att härda. Därefter lade jag 6 lager burkvalla (Swix VR40 och VR45 vartannat lager). 
På glidet hade jag: Briko MaPlus – Med base,  LP2 blå (lågflour), HP3 röd (högflour) och P4 med-pulver+spray.
Hade kanonskidor!
Bilder:

Cirka 2 kilometer kvar.

Spurtstriden, just innan målgång.

I mål.
Foton: Adam Larsson 

Prispallen.

https://adamsteen.se/
Previous articleÄNTLIGEN SEGER!
Next articleResultatlista Maserloppet

Related Articles

En ”snabb” + en långsam – imorgon är det över

Hej! Nu är det bara timmar kvar tills livet känns över. 40 år. Jag vill inte vara så gammal. Fy fan. Vad har jag lyckats uträtta...

Löpintervaller i stormen

Tjena! Nu finns en ny vlogg ute för medlemmar på min kanal. Har du inte råd med 29 kronor per månad så får du vänta...

Staken runt Runn och Vikasjön

Tjena! Veckans bedrövligt låga sömnmängd gjorde sig rejält påmind idag. Jag struntade i att ställa något larm, sedan sov jag och som jag sov. Skäms...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here