Mässa + 6×5 min intervall i Kransmossen

Åter en fin och lärorik mässdag är avklarad. Detta är verkligen skoj, och jag tror att jag kommer trivas med detta jobb. Men ”note to self”, från mässdagar: ät lite mindre godis och drick lite mindre kaffe. I alla fall om man vill undvika halsbränna och en uppsvälld mage. 
Direkt efter dagens jobb så drog jag till rullskidbanan i Kransmossen. Hade fått information av Erik Wickström att det fanns en femkilometersbana där. Den var riktigt fin i kuperingen, dock så var asfalten lite dålig på sina ställen. På klassiskt så fungerade det bra att köra intervaller, men jag skulle inte rekommendera det på skate. 
Jag körde ett varv som uppvärmning, därefter sex stycken femminutersintervaller med 2,5 minuter i vila. Det blev ganska precis två intervaller per varv. Avslutade sedan med ett varv lugnt. 
Siffror:

Intervall 1: 170 snittpuls – 185 maxpuls – 1,55 kilometer. 

Intervall 2: 167 snittpuls – 180 maxpuls – 1,88 kilometer. 

Intervall 3: 173 snittpuls – 189 maxpuls – 1,57 kilometer. 

Intervall 4: 168 snittpuls – 179 maxpuls – 1,89 kilometer. 

Intervall 5: 178 snittpuls – 192 maxpuls – 1,60 kilometer.

Intervall 6: 175 snittpuls – 187 maxpuls – 2,07 kilometer (bestämde mig för att komma över två kilometer på sista).
Farten och pulsen var bra. Men jag kunde inte riktigt åka avslappnat, till stor del beror det på mitt ryggslut som krampade ihop satan redan under uppvärmningen. Bet ihop och genomförde ändå ett mycket bra pass. 
Har just stretchat ryggeländet och ska försöka leta på någonstans att äta middag!
https://adamsteen.se/
Previous articleMässan dag två
Next articleMot Falun

Related Articles

Nu är det FÄRDIGJOBBAT!

Ja, hörni. Nu jävlar är det färdigjobbat! Men inte fan hjälper det när vädret ständigt sätter käppar i hjulen för min bränna och mitt...

Sprungit intervaller med Falu BS bandy

Tjena! Det finns en vlogg för medlemmar ute nu, släpps för resten imorgon klockan 16:30. För en tid sedan blev jag kontaktad av en bekant om...

På rull runt Runn

Tjena! Jodå, jag kom ut sist av alla idag igen. Men jag kom åtminstone ut på träning, det är inte alla som gjorde det! Det jag...

5 COMMENTS

  1. Underbart att se bilder från vackra Borås! Men Adam, det heter "på Kransmossen", inte "i Kransmossen".

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here