Norrbärke Ski Marathon


Godkväll.
Åter från de döda. Varit riktigt trött på eftermiddagen, men nu börjar jag så sakteliga vakna till igen. Hur kändes loppet då?
Vi kom till Smedjebacken och start- samt målplatsen Hagvallen i god tid före start, cirka 1,45 timmar före, starten gick klockan 10.30.
Jag hämtade ut nummerlappar, gick på toa och därefter var det dags för att testa skidor. Med lite oro över om jag fått till vallningen eller inte, så ställde jag mig på skidorna, och jag kände direkt; kanonfäste, samt kanonglid!! Behövde inte ändra något på skidorna, det enda jag gjorde var att borsta dem efter testet, därefter kunde jag bara glida omkring, kolla på delar av banan och i lugn och ro koncentrera mig på uppvärmingen.
Banan vi skulle tävla på var upplagd som följer: åtta kilometer med ganska mycket stigning upp till en slinga som var 13 kilometer, den slingan skulle köras två varv, därefter åkte vi de första åtta kilometrarna ”hem”, innan det var dags för målgång. Hängde ni med?
Med tio minuter kvar till start så tog jag av mig överdragskläderna och drog mig till startplatsen, hade turen att få stå längst fram i första led. Så när startskottet gick maxade jag till i 100 meter och kunde lägga mig som tvåa efter den alltid så startsnabbe Kalle Gräfnings. Efter cirka två kilometer så låg jag kanonfint på en 4-6:e plats. Med den starke
Snart dags för start.
Nervösa åkare innan startskottet.
På med skidorna i tid.
Upploppet, sliten kille.

Jone jagar på!

Ute på andra varvet, känner mig rätt stark här.

Fem sekunder efter startskottet.
https://adamsteen.se/
Previous articleNäthatet.
Next articleTandläkarbesök.

Related Articles

Löpband / Skierg / Explo

Hej! Då jag har Alfons hos mig fick jag anpassa träningen därefter. Jag körde en tvådelad konditionsvariant idag. Först blev det löpband i 30 minuter utan...

Skate och Vasalopps-frågorna

Tjena! Har betat av veckans sista pass idag. Var inte alltför sliten efter gårdagens tur längs Vasaloppets bansträckning. Enligt planen så körde jag två timmar skate...

Åkt Vasaloppet idag

Hej. Då har vi betat av årets trevligaste träningspass: Vasaloppet från start till mål. Jag och Jone körde hela och den gode Ulf Nordström var...

8 COMMENTS

  1. Kul att läsa när du skriver såpass detaljerat om loppet, fortsätt så!

    Och bra jobbat!
    /Mattias

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here