Ovanliga saker att göra på skidsemestern

Det finns så mycket mer att göra när man är på skidsemester än bara åka skidor och snowboard. De flesta brukar ägna sig åt fest, shopping eller spa när det är After Ski, men det finns mycket annat roligt att ägna sig åt. Varför inte testa något annat? Det finns många andra saker som kan innebära ett lite större äventyr! Aktiviteterna som är tillgängliga varierar beroende på årstider och tillgänglighet, men försök att pricka in något av de här nästa gång du åker på skidsemester i Europa! Här kommer först några riktigt bra förslag för thrillseekers.
Bun J Ride i Tignes, Frankrike. För de som älskar spänning är Bun J Ride ett absolut måste! Den kombinerar skidåkning (eller cykling på sommaren) med bungyjump och ziplines. Att vara på marknivå ger en bra känsla av fart. Den här aktiviteten får du absolut inte missa om du är i närheten!

Iskörning och karting i Val Thorens, Frankrike. Här kan du köra riktiga rallybilar på ett fantastiskt 760 meter långt spår för iskörning på en höjd av 2 200 meter över havet. Du kan boka träningssessioner med professionella förare och träna olika tekniker, eller tävla mot vänner och familj på det närliggande iskartspåret. I Val Thorens finns det också en häftig zipline. I Orelle Resort kan du sväva i 1.3 kilometer genom luften, 250 meter över marken. Det är inte omöjligt att nå en hastigheter av 100 km/h!

Vattenskidor i Les Arcs, Frankrike. Inbäddat i Alperna ger Les Arcs dig chansen att åka skidor (eller snowboard) på vatten. En brant sluttning med snö leder över till ett stort vattendrag där skidåkare försöker glida över. Det är mycket svårare än det ser ut!

Lugnare aktiviteter med spel

Den typen av aktiviteter passar dock inte alla. Många föredrar att ha sina thrills hemma i soffan med Bingo.com efter en lång dags skidåkning. Man kan spela antingen bingo, vanliga casinospel eller någon av de hundratals spelautomater som finns att välja på. De har mängder av olika teman, så det finns oftast något som passar de flesta. Dessutom kan det vara skönt och vara hemma en dag och vila lite efter ansträngningarna i backen! Om man är ute efter aktiviteter som inte är så jobbiga och inte ger en lika stark adrenalinkick kan alternativen nedan kanske vara något.

Sauna gondol i Ylläs, Finland. Har du någonsin drömt om att vara i en bastu medan du flyger i luften med utsikt över ett fantastiska landskap? Kanske inte, men det går faktiskt att göra precis det. Ylläs ligger i finskaLappland, och här finns världens första bastugondol. Man sitter inuti den mysiga gondolen och tittar på fantastisk natur medan man kopplar av i sitt privata spa.
Tolkning i Samoens, Frankrike. Tolkning på skidor innebär att man blir dragen av en häst (eller hundar, eller ett motorfordon) medan man står på skidorna. Det tar lite att vänja sig, men så småningom kan man få upp riktigt bra hastigheter!

Luftballong i Gstaad, Schweiz. Du kan njuta av en pittoresk utsikten över de schweiziska Alperna i Gstaad när du flyter runt himlen i en luftballong. Det är en helt perfekt aktivitet för semestern, så länge du inte är rädd för höjder.


https://adamsteen.se/
Previous articleSkidsemester med spel
Next articleFem mil stakning

Related Articles

Team psyk™ åker Vasaloppet (en vecka för tidigt?!)

Det årliga passet längs Vasaloppsspåret avklarat, nu är det bara det jobbiga kvar... _____ Bli medlem i kanalen för att få åtkomst till flera förmåner: https://www.youtube.com/channel/UCn98udtjJg4gK3G4ZXo5X3Q/join  _____ Stöd gärna...

Löpband / Skierg / Explo

Hej! Då jag har Alfons hos mig fick jag anpassa träningen därefter. Jag körde en tvådelad konditionsvariant idag. Först blev det löpband i 30 minuter utan...

Skate och Vasalopps-frågorna

Tjena! Har betat av veckans sista pass idag. Var inte alltför sliten efter gårdagens tur längs Vasaloppets bansträckning. Enligt planen så körde jag två timmar skate...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here