Padelrackets

Hej mina vänner.

Padel är en sport som kommit på allt flers läppar den senaste tiden. Det är en hyfsat ny sport här i Sverige, 2016 fick sporten fäste här då de första padelhallarna öppnades. Sporten härstammar från Sydamerika och blev tidigt väldigt populär i Mexico och Argentina. Därefter spreds sporten vidare till Spanien där dom bästa spelarna i världen hittas. Runt om i Spanien finns det tusentals padelbanor. Det internationella padelförbundet grundades år 1991 och året efter anordnades det första VM:et. VM i padel spelas vartannat år. Sporten växer ständigt och det öppnad hela tiden nya padelhallar runt om i världen. 
Padelreglerna kan enligt utövare vara lite krångliga till en början, sporten är en blandning av diverse olika racketsporter, men likheterna är som störst med squash och tennis, både hur man spelar och kring regler. När man väl spelat några gånger så brukar reglerna sätta sig. Man spelar alltid i par, två mot två. Poängräkningen är som tennis. Man har två servar på sig och det spelas i set till bäst av 6 game. Serven skiljer sig från tennis på så sätt att bollen först ska studsa i marken och därefter slås underhands. Serven måste också träffa motståndarnas ruta diagonalt, den får sedan träffa glaset, men inte gallret. En gång får bollen studsa i marken på din sida, innan den måste slås över till motståndaren igen. Man får också slå volley när som helst, förutom på en serve eller serveretur. 
Det var lite om reglementet. Som i alla sporter så finns det ju prylar, något som jag älskar. Finns inget bättre än roliga, bra och grymma prylar för den sport man gillar. På padelracketrea.se så har jag hittat en jäkla massa finna rackets till bra priser. Jag vet att många har pratat om detta spel i min umgängeskrets och jag är sjukt sugen på att testa att spela. 
Padelracketserna är formade ungefär som strandtennisracket, men i övrigt är dom inte samma. Dessa rackets är gjorda av komposit, med skum inuti. Detta gör att träffen blir mjukare och mer dov än om du jämför med squash- och tennis-rackets. Det finns lite olika former också på racketsen: runt, dropp- eller diamantformat. Här får man prova sig fram tills man hittar ett man gillar och som passar din egen spelstil. Det är även noga med vikten när man väljer ett racket för sig själv och det brukar delas in i följande:
Juniorvikt: 240 – 280 gram
Herrvikt: 360 – 390 gram
Damvikt: 340 – 370 gram
Sen får man inte glömma balansen i raketer, det är en viktig del när man väljer sitt ”vapen”. Är balanspunkten lägre så känns det lättare och det blir enklare att spela. Har man däremot en högre balanspunkt så får man mer kraft i slagen, men det blir lite svårare att kontrollera dom och att sikta. 
Allt detta och information kring de olika racketsen hittar man så klart hos siten padelracketrea.se, här har jag nu kikat en del och suget efter att få testa spelet växer ständigt. Kolla in du också, gillar du sport så tror jag inte att du kommer bli besviken över det digra utbudet!  
https://adamsteen.se/
Previous articleBedrövlig sömn
Next article4 x 4 @ the gym

Related Articles

Vlogg: #39

 Veckans vlogg är här, rykande färsk! Jag skulle bli jätteglad om ni spred och delade videon samt kanalen, om ni kommenterade, gillade videon och...

Måndagsfest på löpbandet

Tjena! Ännu en måndag där jag hade förmånen att grilla mig själv! Tänk vilket privilegium alltså. Jag har känt mig sliten på slutet med svårt att...

Lagom lång födelsedagsstak

Tjena! Idag fyller jag 39 år. Fy fan vad gammal jag blivit. Vad har jag ens åstadkommit och vad har jag ens, förutom Alfons?! Jag tränade...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe