Personbästa!

Nu börjar jag komma igång rätt bra måste jag säga!
Jag körde samma pass som detta (tryck på ordet detta för att läsa om passet). Jag körde samma sträckor på intervallerna också. Känslan på uppvärmningen var halvseg och ont i ryggen. Jag körde lite pendelövningar med armar och ben, något koordinationslopp och lite tänjning.
  • Första intervallen, hade lite svårt att komma upp i puls. Lite stel i rygg och ben. Men flåset och pumpen bara matade på. Jag kom lika långt som sist, fast jag körde en liten extrasväng på nästan minuten! 176 i medelpuls och 182 i maxpuls.
  • Andra intervallen, startade på samma ställe som sist, grusvägen strax innan kraftledningen. Sprang mot ”monsterbacken” (den upp till toppen av Hornberget), hade idag vid foten av backen sprungit 12,25 av intervallen, jämfört mot 13,15 sist. Uppe på toppen hade jag idag 18,30!! Jämfört med 20,00 sist. Jag sprang alltså backen idag på 6,05!! Sist under detta pass hade jag 6,45. Det bästa jag haft tidigare uppför backen är 6,20, då startade jag intervallen vid foten och sprang enbart den, till skillnad från idag då backen kom mitt i en intervall. Trots att jag idag använde mig av mina tunga träningsskor (sist hade jag mina lättare tävlingsskor) och att jag varit hämmad av ryggen (kände dock inget alls uppför backen). Känslan uppför backen var bra fram till sista branten då jag tyckte att benen knappt bar mig, jag halkade till två gånger och ”sprang” den brantaste biten på alla fyra på grund av dagens halka! 177 i medelpuls och 195 i maxpuls.
  • Sista intervallen sprang jag till en början på asfalt, med start nere i dalen i Skuggarvet, sprang cirka två kilometer mot lugnet, svängde in vänster (vid lugnets naturreservats-skylten), ut på lugnets motionsmil, baklänges på milen och sen upp till Sjulsarvsstugan/toppstugan. Sprang 21 minuter på sista, då jag tyckte jag hade problem att få upp pulsen i början på intervallen, trots bra fart och helt okej känsla. 173 i medelpuls och 180 i maxpuls.
Detta var ett bra pass och jag kunde känna att syreupptaget börjar bli bättre och bättre. Jag kan tycka att jag sprang lite kantigt och ”stuttigt” bitvis idag, vilket berodde på ryggen, men det blev bättre och bättre ju längre in i passet jag kom. Jag var ute i två timmar exakt, med en medelpuls under hela passet på 152, så får det ses som riktigt bra!
https://adamsteen.se/
Previous articleHemfärdspepp
Next articleHarmoni.

Related Articles

13,2 kilometer löpning

Imorgon kommer en ny vlogg, spänn fast er! Passa på att bli medlemmar på kanalen! Jag har sprungit idag, en timme och 13,2 kilometer, vilket...

12 hårda och 28 medelhårda

Aloha! Städade av veckans tredje intervallpass idag. Stakintervaller stod på programmet och Bergebo var arenan. Jag hade som vanligt programmerat pulsklockan, så att jag bara behöver...

Tre timmar skate blev fyra

Tjena! Planen idag var tre timmar skate, men såklart blev det fyra. Jag blev glatt överraskad när psykslingan på Lugnet var utökad till dryga tre kilometer....

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here