Reglage-bekymmer

Hej. 
Har ett litet bekymmer med min cykel, eller rättare sagt mitt ena reglage. Jag upptäckte nämligen under gårdagens pass att det högra reglaget satt något löst. När jag kom hem så vek jag undan ”hooden” för att få fram skruven att dra åt reglaget med. Upptäckte då att den skruven hade dragits rund, så den gick ej att dra åt hårdare. Dock så fick jag loss den. 
Problemet nu är att Shimano inte verkar ha denna bult/hylsa som reservdel, så man lär troligen köpa ett helt nytt reglage, och det känns ju mindre kul på en ny cykel. 
Reglaget är ett elva-delat Shimano Ultegra från 2014. Någon av er som har en idé?

https://adamsteen.se/

Related Articles

Nu är det FÄRDIGJOBBAT!

Ja, hörni. Nu jävlar är det färdigjobbat! Men inte fan hjälper det när vädret ständigt sätter käppar i hjulen för min bränna och mitt...

Sprungit intervaller med Falu BS bandy

Tjena! Det finns en vlogg för medlemmar ute nu, släpps för resten imorgon klockan 16:30. För en tid sedan blev jag kontaktad av en bekant om...

På rull runt Runn

Tjena! Jodå, jag kom ut sist av alla idag igen. Men jag kom åtminstone ut på träning, det är inte alla som gjorde det! Det jag...

4 COMMENTS

 1. Halloj Adam,

  Attans vad trist, men min första tanke var direkt – om reglaget är från förra året borde du rimligtvis fortfarande ha garanti på grejerna, eller köpte du det begagnat?

  Helt klart värt att kolla upp, för att behöva köpa ett helt nytt reglage låter lite magstarkt för en skruv, annars är ett tips också att gå till en välsorterad järnhandel och visa upp skruven de har säkert en liknande liggandes. Även om det kanske är en stjärna, torkx eller annat =)

  Med vänlig hälsning
  Fritz
  http://www.cykelbloggar.se

 2. Hej Adam, fellow rider av samma cykelmärke som du och exakt samma problem. Märkte det när den kom och försökte dra åt och det gick av samma orsak som för dig inte. Vred den dock i läge och den verkar peppar peppar inte röra sig mer trots att man kör för fullt. Dock är jag intresserad av hur man skulle lösa det fall problem skulle uppstå.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here