Sprättande skidgångsintervaller

Sprätte sönder det mesta under dagens träning. Nya klubbtightsen, min rygg och mig själv. 
Godkväll.
Lite halvseg dag idag. Vaknade vid lunchtid, en aning trött och grinig sedan resan. Drog till Dala Wärdshus och åt lunch, bilen startade inte när jag skulle åka därifrån till jobbet. Fick då lägga benen på ryggen dit och blev någon minut sen. Som tur var så fixade pappa min bil under tiden jag jobbade, så jag kunde köra hem den sen, tack för det.
Väl hemma så bytte jag om till löpkläder, tog mina stavgångs-stavar och sprang upp till Lugnet för att köra intervaller. Jag höll mig till vänster om hoppbackarna nedifrån sett, i backen vi kallar ”serpentinen”, samt i mördarbacken. Första sprättningen blev en tiominutersintervall under tröskelpuls och därefter brände jag på med lite tuffare intervaller:
Tre stycken block á åtta minuter med 40″-20″. Alltså 40 sekunder fort och 20 sekunder gång. Hann köra tre stycken intervaller i första blocket innan det knakade till i ländryggen och det värkte som aset. Två intervaller senare så ska jag vända för att gå tillbaka i vilan, snubblar och slår sönder tightsen, samt får ett litet sår på knäet. Jönar mig igenom de tre återstående intervallerna det setet. 
I vilan ner till block två så säger jag åt mig själv på skarpen att bita ihop, hålla fokus och inte vara grinig. Säger till mig själv: ”Detta ska bli ditt bästa intervallpass hittills!”. Det funkar rätt bra och jag kör igenom resterande intervaller med bra fokus och bra insats. Sista blocket kändes bäst och jag hade en skaplig fart!
På nedjoggen värkte ländryggen så mycket att jag knappt tog mig hem. Kul värre. Troligen bara en liten sträckning som släpper inom någon timme/dag.

https://adamsteen.se/
Previous articleBitter
Next articleTräning på ingång

Related Articles

Trösthandlar och springer ett MARATON!

Till följd av det ständigt katastrofala väderläget här i Svea rike så har jag blivit tvungen att dra till med en rejäl psykbeställning för att jag...

72 kilometer löpning på två dagar

Sedan sent igår kväll finns en ny VLOGG ute för medlemmar. In och stötta mig genom att bli medlem för 29 kronor per månad. Idag...

Springer ett maraton, i skogen

Tjena! Veckans sista pass är avklarat. En vecka som landade på stabila 24 timmar och 5 minuter. Idag blev det ännu ett längre löppass i skogen,...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here