Stakelaell – 180 min – 57 km

Med sikte på Brusalabacken, här startade vi och gick i mål på dagens 50 minuter långa ”drag”
Ett pass planerat och ett pass avklarat för dagen. Skönt att vara klar redan vid klockan 12. Adam Larsson hade planerat att köra ett 50 minuter långt tröskeldrag, min enda plan för dagen var att köra tre timmar stakning. Så jag hängde med honom på hans pass, med lite åkning innan och efter. Adam körde på Elpex tre och jag tog mina Elpex-tvåor faktiskt. Ville inte köra för hårt och jag kände mig lite sliten, så det blev perfekt. 
Efter ungefär 40 minuters stakande så mötte jag upp Adam, följde med honom på hans uppvärmning i 20 minuter och sedan var det dags att köra. Vi startade i början av raksträckan på bilden ovan, alltså just innan Brusalabacken. Åkte sedan på cykelbanan längs riksväg 293 bort mot Falun. Vändningen skedde på toppen av Gamla Berget, där hade vi åkt i 26,05 minuter. Vi hann så när som på några få meter tillbaka igen till startpunkten på exakt 50 minuter. Jag lät Adam dra de första minuterna för att få ett hum om farten och därefter så turades vi om att dra i ett bra samarbete. Vi har åkt tävlingar och träningar ihop förr, jag och Larsson. Kände mig lite seg muskulärt under de första tre – fyra minuterna och även under de sista fem ungefär, men det har ju blivit en del fina pass i veckan också, så det är väl inte så konstigt. Siffrorna för mig på detta ”tröskeldrag” blev: 
50,02 minuter, 19,71 kilometer, 152 snittpuls, 167 maxpuls, 210 höjdmeter, 23,64 km/h snitthastighet

Ett bra AII-drag för mig alltså. Typ snabbdistans eller ”marschfart” på långlopp skulle man kanske kunna kalla det. Bra blev det i alla fall. Efter det så följde jag med Adam hemåt till honom i 20 minuter, därefter så blev det mer eller mindre raka vägen tillbaka till Amanda. 

Som ni kan se i bilden ovan så blev det totalt tre timmar, 57 kilometer och det med en snittpuls av 132 slag/minut. Mäktigt. 19,0 km/h i snittfart på hela passet, enbart stakning på tvåor. Jag tycker det är helt okej för att vara jag och jag måste ju ändå ta i en del för att hålla det. Medan vissa i sömnen åker snabbare med mindre ansträngning på fyror. Imponerande!
https://adamsteen.se/

Related Articles

Drog till Falun och snurrade

Tjena! Disco-torsdag idag, vilket precis som förra torsdagen innebar en vända till Falun för att snurra runt på konstsnön. Ganska tråkigt väder idag med 0-2...

Löp ute och på band + skierg

Tjena! Idag var det inte så kul vill jag lova. Riktigt dålig känsla på intervallerna. Men vi tar det från början. Det hela började med en...

Stakmaskin – 5 x halvhårt + hårt

Hej, hej! Efter morgonens pass på bandet och sedan jobb så var det ”äntligen” dags för pass nummer två. Skierg, eller stakmaskin, vilket ni nog...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe