Stakintervaller, årets första

Skrämde liv i kroppen idag genom 4 x 10 min stakintervaller längs cykelbanan bredvid riksväg 293 (mellan Falun och Borlänge) på mina

https://adamsteen.se/

Related Articles

Team psyk™ åker Vasaloppet (en vecka för tidigt?!)

Det årliga passet längs Vasaloppsspåret avklarat, nu är det bara det jobbiga kvar... _____ Bli medlem i kanalen för att få åtkomst till flera förmåner: https://www.youtube.com/channel/UCn98udtjJg4gK3G4ZXo5X3Q/join  _____ Stöd gärna...

Löpband / Skierg / Explo

Hej! Då jag har Alfons hos mig fick jag anpassa träningen därefter. Jag körde en tvådelad konditionsvariant idag. Först blev det löpband i 30 minuter utan...

Skate och Vasalopps-frågorna

Tjena! Har betat av veckans sista pass idag. Var inte alltför sliten efter gårdagens tur längs Vasaloppets bansträckning. Enligt planen så körde jag två timmar skate...

11 COMMENTS

 1. De måste ha en jävla snabb asfalt där nere i södern. På vintern går de inte lika snabbt 😏😏

 2. Blir ju enorm skillnad när det är dryga 20 höjdmeter att plocka per kilometer. Staka fort uppför är ett jäkla slit, mycket skönare att bara grinda kontrollerat.

  Erik Wickström (som du säkert tänker på) har väldigt bra åkekonomi i lite lägre hastigheter särskilt. Vad det nu beror på exakt.

 3. Jag tror inte det är Erik Wickström han tänker på, utan någon som kommer ännu längre söderifrån. Så här skrev jag för övrigt i en kommentar tidigare till Adam när han pratade om distansfarten i ett inlägg i mars:
  Jag är sörlänning och gillar att hålla hög marschfart på distanspassen, eftersom jag vill bli bra på långlopp och eftersom jag har en betydligt lägre träningsdos än dig och dina kollegor i Falun. För mig är det inte effektivt att antingen köra stenhårda intervaller eller superlugn distans. A2 och höga A1 är viktiga träningszoner för mig. Med en hög träningsdos blir det däremot svårare att hålla bra fart på distanspassen för optimal prestation. För övrigt har vi inga mördarbackar i söder. Och vi har mer konstsnö, vilket glider snabbare. Hoppas det gav några svar 🙂 Puss Adam

 4. Rullskidor går lite snabbare när det är varm ute….vänta bara till värmen kommer hit upp 🙂

 5. Det är för att de är så sinnesjukt grymma på Skierg! Sub 16 på 5000m är bara uppvärmning.

 6. Haha ja. Vissa kommer ju till och med in i ski classics-team på sina skierg-tider. Skierg-tider och hög snittfart på rullskidor är det nya svarta

 7. Men tänk va häftigt att vara världsmästare på A1;)med dessa tider borde de ju vara överlägsna i skidspåren;)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here