Stavar, KV-plus(+)


Ska bli skoj att testa dom nya KV-stavarna framöver. De ska tydligen vara styvare och bättre än de gamla. Inte så många som har fått dom ännu. Men klart Faluns och skidsveriges(?) största bloggare ska ha ett par. Det börjar bli ensamt här uppe på toppen, bjud upp till lite dans nu då?
Ska även testa ett par större trugor, även dom från KV. Så slipper man hinka omkring med några fula trugor från Rex. 
Jag har inför varje lopp en uppsättning med olika stavar. Tre olika storlekar på trugor. Skönt att slippa byta. Men vem vet, inom kort kanske det dyker upp någon variant på snabb-bytning även till KV?! Och kanske även ett nyare och lättare handtag..
Vissa kör ju med olika längder på sina stavar. Jag testade för något år sedan att åka med fem centimeter längre, därefter kapade jag dom 2,5 centimeter, innan jag till slut gick tillbaka till ursprungslängden igen:150 centimeter, jag mäter 178 centimeter. Tycker det funkar bra för mig. 
Brukar tipsa om 0,85 x kroppslängden på klassiskt. 0,9 x kroppslängd på skate. Men man får testa sig fram lite. Det gäller dock att man ska orka ”komma över” stavarna, alltså orka lägga tyngden över dom när man stakar. Generellt kan man ju säga att ju bättre åkare man är, desto längre stavar kan man åka med. Men det är ju ändå lite individuellt. 
Överlag så är jag väldigt nöjd med mina stavar från KV. Gillar remmarna, handtagen och trugorna. Slitstarka handtag är det dessutom. Dock har remmarna kunnat slitas lite snabbt emellanåt, samt att kardborren blivit lite sämre efter en tids användning, men förhoppningsvis är de nyare bättre. 
https://adamsteen.se/

Related Articles

Hur tränar man i en PSYKPERIOD™?!

Herre min skapare vilken galen vecka! - Träning med sällskap - Första stavbrottet på flera år - Träning i alla typer av väder och fören - Sliten och...

Måndagslunk i 4,03-tempo, vurpa och 34h på 9 dagar

Tjena! Medlemmar kan redan nu se den senaste vloggen, bli det du också, eller vänta tills imorgon klockan 16:30! Nu har jag gjort det sista träningspasset...

Sista skidpasset?!

Åh helvete vilken vecka det varit, men nu ser jag ljuset! Dagens träning började med TRX-styrka. Sedan gav jag mig av till Bergebo för att...

3 COMMENTS

  1. Jag hoppas de har bättrat på kvalitén på deras större truga. Jag har kört av 4 st på två säsonger. De blir utmattade under där spetsen fäster och böjer sig.
    Har dock inte sett det fenomenet på deras små racetrugor. Så ta för vana att kolla dina trugor så inte plasten börjar se vek ut. Trist om det händer på ett lopp.

  2. Lycka till i morgon Adam! Åker och tittar på lite rally i morgon medan du tar hem segern i Orsa 😀 jag hoppas och tror på seger för dig

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here