Test av starbacke och kropp

Efter att ha bytt om på hotellet så drog vi bort till startplatsen, hämtade min nummerlapp (182 som tidigare nämnt) och drog sedan iväg på ett träningspass från starten. 
Det var väl en jävla starbacke alltså. Nio kilometer av den körde vi idag. Lite längre än till första drickastationen och sprinten. Fin lutning, inte alltför brant. Dock så var det någon kilometer kvar till  toppen där vi (jag) vände. Kommer få slita ont imorgon, men det är ju lika för alla sägs det. Tvivlar. Skönt att få se hur den ser ut i alla fall. 
Började dagens pass med lugn åkning i drygt en kvart. Stakning mestadels, skate där det var lite jobbigare. Efter den uppvärmningen så var det dags att skrämma liv i kroppen med lite intervaller:
– 5 x 30 sekunder (cirka 90% insats). Över 170 i puls på den sista, riktigt bra! En minut vila mellan varje. 
– 2 x 4 minuter långloppsfart/insats. 177 i maxpuls. Två minuter vila emellan.
Efter intervallerna blev det fortsatt någon minuts åkning uppför. Därefter var det mer eller mindre fartställning tillbaka till starten. Tyckte jag kände mig pigg i kroppen. Skönt att göra det för en gångs skull. Som natt och dag om man jämför med dagen innan Vasaloppet. Men det är nog troligen bara det mentala som är skillnaden (mindre nervös nu) och att jag har lite mindre ont i ryggen nu. Fick bra stäm och känsla rent tekniskt i stakningen uppför, händer inte så ofta. Är helt övertygad om att jag bara ska köra på 155 cm-stavar (tidigare 150) när jag kör staklopp. 
Totalt blev det 1,09 timmar, 18,2 kilometer, 370 höjdmeter och 134 i snittpuls. Perfekt väckningspass. 
Nu väntar det några lugna timmar och pepp inför morgondagens helvete bryter ut! Har inga direkt mål med loppet, men jag vill få med mig en bra känsla och även revanschera mig från Vasaloppet på en del svenska tröttingar som jag ”ska” slå!
https://adamsteen.se/
Previous articleFramme i Elverum
Next articleDags för Birken

Related Articles

40 ÅR + NY CYKEL på ingång!

Idag den 28:e maj när denna vlogg släpps för alla så fyller jag 40 år, fy fan! Skicka ett litet swish-stöd som plåster på...

En ”snabb” + en långsam – imorgon är det över

Hej! Nu är det bara timmar kvar tills livet känns över. 40 år. Jag vill inte vara så gammal. Fy fan. Vad har jag lyckats uträtta...

Löpintervaller i stormen

Tjena! Nu finns en ny vlogg ute för medlemmar på min kanal. Har du inte råd med 29 kronor per månad så får du vänta...

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here