Topp 10 tips för en hälsosam och holistisk livsstil:

Sovvanor. Sov i ett svalt och mörkt rum. Sikta på att få sju eller åtta timmars sömn om natten. Lätt stretching före du går och lägger dig kan göra att du slappnar av i kroppen och kan hjälpa dig att somna. Men undvik hård träning och alkohol och koffein precis innan du lägger dig.
Lavendel, en eterisk olja eller cbd-olja är ett alternativ från cibdol och kan vara lugnande och avslappnande före sömn. Det är också okej att använda tillskottet melatonin ibland för att återställa din sömncykel.
Om du fortfarande har problem att somna, håll inte på och vänd och vrid dig. Gå upp och gör något avkopplande ett tag, till exempel att läsa, meditera eller titta på TV.
Ät smart. Kasta inte bara i dig maten. Ta din tid. Tugga långsamt. Njut av lukten, smaken och konsistensen av maten. Och ät inte tills du storknar – sluta innan du känner dig mätt. 
Växtbaserad kost. Begränsa djurbaserade livsmedel och skär ner på kolhydrater. Ät mestadels grönsaker, frukt, fullkorn, baljväxter, frön och nötter. Bär är bland de mest hälsosamma frukterna man kan äta, och grönsaker är ännu bättre. Ät mat från regnbågens färger – frukt och grönsaker med olika färger ger olika näringsämnen och fytokemikalier (sjukdomsbekämpande föreningar som finns i växter).
Ta dig en time-out. Tillbringa minst 20 minuter om dagen på en lugn plats som låter dig känna din inre röst. Lägg undan din telefon, stäng av Tv:n och gå ut och gå, meditera, spela ett instrument, rita, dansa eller skriv i en dagbok.
Naturens botemedel. Studier har visat att spendera tid i naturen förbättrar ditt humör, sänker stresshormoner och sänker blodtrycket. En promenad i skogen kan också öka immunförsvaret. Växter avger kemikalier som kallas fytocider som skyddar mot insekter och skadliga mikrober.
  
Rör på dig! Vi rekommenderar att du följer Physical Guidelines. Vuxna göra 2 ½ till 5 timmar av aerob aktivitet per vecka med måttlig intensitet eller 75 till 150 minuters intensiv aktivitet. Aerob aktivitet är allt som får ditt hjärta att slå snabbare, till exempel snabba promenader, joggning, cykling, dans, simning etc. Dessutom bör du göra muskelstärkande aktiviteter minst två gånger i veckan.
Yoga. Det finns många fysiska och mentala fördelar med yoga, inklusive ökad flexibilitet, muskelstyrka och tonar kroppen, skadeförebyggande, förbättrar balans, bättre sömn, förbättrar humör och lindrar stress.
Hjälp andra. Att hjälpa andra människor som i frivilligarbete i en mataffär eller att bara göra en oplanerad god gärning för någon kan ha flera hälsofördelar, som att det sänker blodtrycket, ökar självkänslan och lindrar stress.
  
Magiska ord. Att värna om dina personliga relationer är också bra för din hälsa. Tre av de bästa sätten att göra detta är att visa tacksamhet, uttrycka din kärlek och vara de första som ber om ursäkt. Så underskatta inte att säga ”Tack” och ”Jag älskar dig”, och när det är nödvändigt även ”Förlåt.”
Halvfullt glas. Studier har visat att en positiv inställning kan hjälpa dig att hantera stress, vilket kan leda till många hälsofördelar, inklusive att det bättrar din hjärthälsa, har lägre risk för depressioner och förbättrar ens hanteringsförmågor.
Du kan hitta fler tips på denna hemsida.
https://adamsteen.se/

Related Articles

13,2 kilometer löpning

Imorgon kommer en ny vlogg, spänn fast er! Passa på att bli medlemmar på kanalen! Jag har sprungit idag, en timme och 13,2 kilometer, vilket...

12 hårda och 28 medelhårda

Aloha! Städade av veckans tredje intervallpass idag. Stakintervaller stod på programmet och Bergebo var arenan. Jag hade som vanligt programmerat pulsklockan, så att jag bara behöver...

Tre timmar skate blev fyra

Tjena! Planen idag var tre timmar skate, men såklart blev det fyra. Jag blev glatt överraskad när psykslingan på Lugnet var utökad till dryga tre kilometer....

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here