Tre timmar stakning + jogg

Det har varit en väldigt aktiv dag för mig idag. Jämför jag med er heltidssatsande så är det väl inte så mycket så klart, men för mig så har det ändå blivit drygt fem timmar i rörelse idag. Innan träningen så blev det:

– Cykel till och från jobbet, cirka 11 kilometer och 30 minuter
– Promenad med klassen till och från centrum, 5 kilometer + 4 kilometer promenad på min rast. Totalt cirka 90 minuter.

Visst att det inte är träning, men ändå någon form av rörelse och förbränning för mitt väl tilltagna midjemått!

Träningen idag blev en lång historia, jag fick med mig Elis Weslien på nästan hela passet. Elis som numer bor i Falun tillsammans med sin sambo. Varav Elis svärföräldrar bor i närheten av mig. Trevligt med sällskap, Elis är en väldigt snäll och enkel person att prata med. 

Jag joggade upp till Skräddarbacken i pjäxorna och med skidor, samt stavar i händerna. Efter passet joggade jag även hem. Så totalt blev det 15 minuter jogg. Tanken var först att jag skulle köra totalt tre timmar, men efterhand så bestämde jag mig för att jag skulle få till tre timmar stakåkning. Mest för att det kändes rätt bra, spåren var väldigt fina och för att det blir det sista längre passet inför Vasaloppet. 
Efter två timmar åkta så lade vi in tio impulser á 10 sekunder (18 stavtag), med några minuters vila mellan varje. Till en början av passet var jag väldigt seg, troligen på grund av att jag vilat två dagar. Men en timme in så började det kännas bättre och jag tyckte kroppen var pigg. Det är nog inte så dåligt att vila lite extra ibland. Jag ska försöka ta med mig det till kommande år med träning. Våga vila är nog bra både för mig själv och mitt idrottande, men även för familjesammanhållningen…
Skönt att det blir ljusare och ljusare ute, det var först på den sista halvtimmen som jag behövde tända pannlampan. Inte illa det och ute så har jag fått rejäla vårkänslor under hela denna veckan. Jag tror nästan att jag tar tillbaka det jag skrev tidigare idag om att jag ville ha minusgrader, vintern får gärna ta slut nu.. Men jag ska väl försöka få till något mer skidlopp efter Vasaloppet, bland annat ”En riktig femmil”. Tävlingar är för mig på den tiden av året viktigt för att jag ska orka hålla motivationen uppe och träna. Sedan i sommaren så brukar det vara skönare art träna och inte tävla. Men planen är at få till en del löptävlingar i sommar också, får se hur det blir med den saken!
Jag fick ihop 44,5 kilometer och 630 höjdmeter på passet, fint så!
https://adamsteen.se/

Related Articles

Bessemerloppet 2024 – Kanondag för den ena(?!) + dubbla SM-GULD!

Tjena! Ännu en vlogg som denna vecka kulmineras med söndagens Bessemerlopp där jag slutade som 6:a i ett mycket starkt fält, endast 19 sekunder bakom segraren. Dessutom...

Kvällsrunda skate

Godkväll! Missa inte att prenumerera på min Youtube-kanal, vloggen från helgen finns ute för medlemmar nu (bli medlem du också för 29 kronor per månad),...

6:a Bessemerloppet 2024 + Veteran-SM guld

Tjena! Idag är jag riktigt nöjd med min insats och mitt resultat från loppet i Högbo bruk! Efter testande av totalt sex olika skidpar valde både...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here