Tufft gym- och löppass

Drömmer mig tillbaka till sommaren 2002, när jag sprang 400 meter på 51,98. Lite mer klipp i steget då

Godkväll!

Blev väl ungefär ett så jobbigt pass som jag fruktat. Jag började med 30 minuter löpning, tyckte det var rätt så jobbigt och pulsen var hög. Men ungefär halvvägs in i uppvärmningen så noterade jag att jag sprungit snabbare än 5,00 min/km, i ganska jobbig kupering och bitvis snöslask. Kanske förklarade en del. Jag ville få till en bra löpning, så jag fortsatte i samma tempo resten av uppvärmningen också, det slutade med 4,45 min/km i snittempo och 6,32 kilometer. Fin genomkörare för mina ovana löparben. Ingen idé att hålla igen den här veckan, varken tävling i helgen eller så mycket kvar av träningsåret, så jag har ställt in mig på en tuff vecka!
Inne på gymet blev det maxstyrka och sedan TRX. Idag körde jag något färre totala repetitioner på maxstyrkan och hela TRX-programmet. De där TRX-övningarna har jag varit nervös för i en vecka. Men det gick att ta sig igenom och jag överlevde. Maxstyrkan blev följande idag:

Bänkpress: 3 x 85 kilo + 2 x 87,5 kilo + 1 x 92,5 kilo

Enbenspress i maskin: 3 x 141 kilo + 2 x 146 kilo + 1 x 150 kilo

Magchrunches i maskin: 3 x 6, 91 kilo

Latsdrag: 3 x 95 kilo + 2 x 100 kilo + 1 x 105 kilo

Tricepspress med hantlar: 3 x 15 kilo + 2 x 17,5 kilo + 1 x 20 kilo

Infernot på gymet tog sin lilla tid och jag blev rätt trött. Avslutade min träning med att springa ytterligare 30 minuter, halvvägs så stannade jag till och körde 50 spänsthopp totalt (jämfotahopp och enbenshopp), utan att stanna klockan, ändå hann jag 6,31 kilometer. Rena rama Skånetempot alltså, men jag gick halvt på rött ibland också, det kan jag erkänna. 
Nu har jag äntligen ätit och druckit en återhämtningsdryck. Det kommer nog kännas imorgon ändå.
https://adamsteen.se/

Related Articles

Bessemerloppet 2024 – Kanondag för den ena(?!) + dubbla SM-GULD!

Tjena! Ännu en vlogg som denna vecka kulmineras med söndagens Bessemerlopp där jag slutade som 6:a i ett mycket starkt fält, endast 19 sekunder bakom segraren. Dessutom...

Kvällsrunda skate

Godkväll! Missa inte att prenumerera på min Youtube-kanal, vloggen från helgen finns ute för medlemmar nu (bli medlem du också för 29 kronor per månad),...

6:a Bessemerloppet 2024 + Veteran-SM guld

Tjena! Idag är jag riktigt nöjd med min insats och mitt resultat från loppet i Högbo bruk! Efter testande av totalt sex olika skidpar valde både...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here