Vädret, sjuka vindar igår, andning+kalla duschar, börsläget och fasta

Selfie-VM

Fika hos Amanda igår 

En av Alfons tre hundpatrullen-masker som han fått av Simons bror Emil 

Gänget samlat 
Hejsan på er! 
Väderbloggen
Både igår och idag har solen lyst och lurat till mindre kläder än vad man behöver. Riktigt kallt och det blåser isbjörnar. Så kan det vara. Hoppas på stabilare väder och värme snart, så att jag kan få träna i barüber någon gång snart igen, längtar ihjäl mig! 
Sjuka vindar 
En sak som var riktigt sjuk med gårdagens träningspass som jag glömde nämna då är vinden. Eller snarare riktningen på vinden jämfört med min åkriktning. Det var nämligen så att jag för första gången på år och dagar upplevde mer medvind än motvind. Tänk att jag skulle behöva ta mig till Falun för att det skulle inträffa. Exempelvis så hade jag en fin vind i ryggen hela vägen från typ Lugnet, via Hosjö, Karlsbyheden, Kårtäkt och bort till strax efter Ruptjärn. Jag blev helt perplex av det, visste knappt vad jag skulle ta mig till, så ovant är det med rätt vindar. Nu dröjer det väl tre-fyra år till nästa gång jag upplever detta sjuka väderfenomen. 
Andning och kalla duschar
Jag nämnde för en tid sedan att jag börjar med andningsövningar. Det har jag fortsatt med varje dag och snart har jag nog hållit på i en månads tid. Andningsövningarna tar väl cirka 15-20 minuter per gång att genomföra och du hittar mer info här. Metoden kallas ”Wim Hof method”, om det hjälper är oklart, men för stunden ger det en skön avkoppling, jag inbillar mig att jag sover bättre och får träna på att vara i nuet. 
Förutom andningsövningarna så har jag även återupptagit de kalla duscharna. Men till skillnad från förr när jag startade och avslutade varje dusch på det kallaste i totalt 3-4 minuter så avslutar jag nu endast duschandet med en minut kallt. Även denna metod kommer från ovan nämnda Wim Hof. Det sägs ge en rad fördelar, om det gör det eller inte vet jag ej, men det känns ändå bra efteråt. 
Börsen
Ja, ingen börsintresserad har väl undgått att börsen börjat röra sig uppåt igen. Framförallt den amerikanska. Den svenska går lite trögare med bland annat banker och fastighetsbolag som sänken. Själv ligger jag lugn och låter tiden vara min bästa vän. För även om det kommer ett till ras så har jag tilltro för framtiden och det får väl rasa igen då. 
Jag tror dock inte att vi ska under botten som sattes i slutet av mars, även om jag kan ha fel. Men vi har sjuka stimulanser från centralbankerna, det börjar råda lite FOMO (fear of missing out), vi har även TINA (there is no alternativ) eftersom att räntorna är låga. Då börsen också är framåtblickande med säkert sex månader så tror jag att mycket är inprisat i kurserna och även om fundamenta/makro just nu är dåligt så tror jag att det kommer vända åtminstone under 2021. Bara ekonomierna snart börjar öppna upp så borde det till slut bli bra. Jag försöker hålla mig positiv. 
Dagen mm
Idag är det ju som bekant tisdag och jag har hela ligan hemma. Full fart från 06,30 ungefär. Det ska kläs på, utfordras, packas saker till dagis och alla levande varelser + packning ska med på lämning. Efter lämning av Alfons så blir det sedvanligt en tur på cykeln med Boris runt sportfältet så inte han går lös på inredningen hemma. Idag funkade allt smärtfritt och alla var glada, skönt. 
Nu väntar några timmars jobb och jag drar hem på rasten för att åter motionera Boris. Efter jobbet så tänkte jag försöka cykla för att hämta Alfons, bara vädret tillåter det. Annars får jag ta bilen, hemska tanke. Man kommer ju undan bra med att cykla faktiskt, många tror att jag är miljömedveten. Men mina största anledningar är att spara pengar och få gratismotion. 
Hela dagen idag är planen att fasta, först ikväll väntar mat och middag. Idag har jag åter ”turen” att få äta tacos. Gott, gott. 
Framöver känner jag mig fortsatt motiverad till att få till bra träning. Jag ska varva längre pass med intervaller och ska försöka köra några till gympass innan gymkortet går ut den 21:a maj. 
Vi hörs kamrater!
https://adamsteen.se/

Related Articles

Hur tränar man i en PSYKPERIOD™?!

Herre min skapare vilken galen vecka! - Träning med sällskap - Första stavbrottet på flera år - Träning i alla typer av väder och fören - Sliten och...

Måndagslunk i 4,03-tempo, vurpa och 34h på 9 dagar

Tjena! Medlemmar kan redan nu se den senaste vloggen, bli det du också, eller vänta tills imorgon klockan 16:30! Nu har jag gjort det sista träningspasset...

Sista skidpasset?!

Åh helvete vilken vecka det varit, men nu ser jag ljuset! Dagens träning började med TRX-styrka. Sedan gav jag mig av till Bergebo för att...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here