10:a i Maserloppet.

Dagens lopp blev ett för mig svårt vallaföre. Det var runt 0 grader och på gränsen mellan burk- och klistervalla. Vi valde sen att lägga klister och jag fick hjälp med vallning och langning av Per Israelsson och med langning också av mamma, tack!
I starten fick jag då för en gångs skull stå längst fram i det seedade 0-ledet. Jag fick ett litet släpp precis i startögonblicket, men rusade sen på rätt bra och kom ut som trea. Sen gick det lite ojämt i början och efter cirka tre kilometer var vi en klunga på säkert 50 man minst. Men därefter gick det lite fortare och nästa gång jag kollade bak så var vi en klunga på 10 man. Jag hade bra skidor det första varvet, men efter varvningen så blev det en hyfsat lång uppförsbacke, som jag var tvungen att släppa någon meter i då jag hade noll fäste. Men jag lyckades staka ikapp igen och hängde med klungan i cirka fem kilometer på andra varvet också (totalt 25 km av 42) . Sen gick Erik Eriksson dagens vinnare upp och ökade farten. Det med kombination av inget fäste gjorde att jag fick släppa och åka sista 15 km i ett vakuum. Mot slutet började jag ta in på Anders Eriksson, men jag kom desvärre inte riktigt ikapp. Jag får vara nöjd med denna 10:e plats, 3,18 efter. Nu har jag klarat ett av målen denna säsong: att komma topp-tio på ett nationellt långlopp.
Nu är jag riktigt trött, så det lär inte bli så många mer knop idag!
https://adamsteen.se/
Previous articleLätt träning
Next articleVilodag

Related Articles

60 min i sub 4-tempo

Hej! Sedan igår kväll finns det en ny vlogg för medlemmar ute. Bli medlem du också! Idag har jag kört två löppass. Först blev det en...

Första skatepasset och +21 h

Hej! Nu har jag avslutat ytterligare en träningsvecka. Jag gjorde allt annat än att träna fram till en bit in på kvällen. Städning, tvättning, handling,...

90 km och lite till

Tjena! Ja, som vanligt tog det sin tid för mig att komma ut på träning. Men vad gör väl det om hundra år?! Dagen till ära...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here