1,40 timmar klassiskt, med tankar om framtiden

En lättare förkylning blev fyra dagars träningsfritt. Ett träningsuppehåll som jag inte tror gör så mycket inför Vasaloppet på söndag. Jag har nu reviderat planen en aning inför söndagen, visst det blir lite chansning, men går det i lås och jag har huvud och humör med mig så tror jag att jag kan prestera nära mitt max! 
Träningen idag då: Körde som gårdagens VM-åkare, alltså röd + blå femkilometersbana, adderade också en tarm längst ut på röd bana, som endast användes till herrarnas 15 kilometer fritt. Hann med att köra två varv på vardera. Åkte klassiskt med klister, hade bra fäste, så jag kunde ”smygåka” uppför och blev således inte så ansträngd muskulärt, utan mer flåsmässigt och det är det jag tycker är optimalt! Tekniken stämde i diagonalen bättre än på länge, och det tror jag var för det bra fästet. Det är det som är nyckeln för mig i klassisk åkning; alltså bra fäste. Annars åker jag inte så bra. Det är alltså en av anledningarna till att jag i princip 100% går och kommer gå på blanka skidor på långloppen. Med dåligt fäste blir jag alldeles för trött muskulärt och för stressad i min åkning!
Åkte och hade kul idag, det var rätt fina förhållanden och nydragna spår. Bestämde mig idag för att jag ska åtminstone satsa två år till på både traditionella lopp och långlopp. Och därefter ”switcha” över till en mer långloppsinriktad satsning. Tror att jag kan göra rätt bra långlopp, då jag åker skapligt redan nu, utan någon speciell stakträning. Har också bestämt mig för att bli ännu mer seriös i satsningen, även om jag är seriös just i träningen nu, så finns det bitar bredvid som kan bli ännu bättre. Återhämtningen bland annat. Ja ja, nog om det, nu är det fokus framåt och på det jag kan påverka för tillfället! 
https://adamsteen.se/
Previous articleTräning idag
Next articleSkotork och träning

Related Articles

Cyklar SILJAN RUNT – en hel arbetsdag på cykeln!

Det är något annat med Allebike, som Gustav Eriksson säger. Häng med oss på ett varv runt Siljan och Orsasjön. Givetvis en massa andra träningspass också....

Jobbigt på löpband + Alfons cykelträning

Tjena! Missa inte veckans vlogg som sedan igår kväll är ute för medlemmar. Nu har jag gjort färdigt träningen inför morgondagens vilodag. Jag började med löpbands-intervaller uppför...

Lagom löptur i regnet, med Alfons på cykel

Tjena! Nu finns en ny vlogg ute för medlemmar! In och stöd mig genom att bli medlem (29 kronor per månad), eller vänta till tisdag...

8 COMMENTS

 1. Behövde du ackreditering idag för att komma åt spåren eller är det möjligt för allmänheten att åka? Kör hårt på VL, jagar dig!

 2. Gott att du är igång igen, hoppas du kan följa planen resten av veckan och sen göra ett riktigt bra lopp på söndag…

  Härligt att du planerar att köra på flera år till!
  KING!

  "W"

 3. Kul att du satsar vidare! Du såg vass ut på Bessemer med de andra storfräsarna. Så med fortsatt satsning kommer du säkert kunna utmana de bästa! Kör hårt!
  Med vänlig hälsning Patrik

 4. Kul att du satsar vidare! Bloggen gör mitt liv roligare. Staka mer och cykla mindre i sommar så kommer detta bli bra!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here