2,40 h bike – 86 km

Det var slitsamt att cykla idag, dödsvindar bitvis även detta passet. Jag körde följande vända: Britsarvet – väg 293 – Brusala – Medväga – Domnarvet – Ornäs – Aspeboda – Olsbacka – Källviken – Slussen – Hosjö – Danholn – Karlsbyheden – Kårtäkt – Sundborn – Skuggarvet – Lugnet – Bojsenburg – Britsarvet. Hade räknat ut lite snabbt i huvudet att det skulle bli cirka åtta mil, alltså ta cirka 2,30. Blev något längre, men det har ju ingen dött av. Dessutom ser det ut att bli regn i helgen, så man får ju passa på nu. 

Jag dunkade på lite här och där under passets gång, så på de totala 2,37 h skriver jag in 30 minuter på AIII i träningsdagboken. Det var som jag ovan nämnde en sjuk vind idag. Från starten hemma, hela cykelbanan till Borlänge, mellan Medväga och Domnarvet, samt mellan Domnarvet och Ornäs, så hade jag motvind hela tiden. Trots att jag åkte i tre olika vädersträck. Kul. Men efter Ornäs så vände vinden och därifrån hade jag i princip medvind ända till Sundborn. Sjukt hur som helst. 
Benen kändes från och till rätt så skapliga idag och jag kunde mata på rätt fint. Snittfarten landade på 32,8 km/h, det är ju inte fy skam, ungefär samma fart som rullskidåkaren från Skåne, när han åker lugnt AI på rullskidor, utan stavar. Så det får jag vara nöjd med. Rullade in 86,1 kilometer och klättrade 785 meter. Inte en helt platt runda med andra ord. Nu har jag ändå kommit igång lite med cyklingen, sedan den 27:e april så har jag cyklat cirka 25 timmar och lite drygt 75 mil, inte en endaste meter på någons rulle. Mäktigt. 
Precis innan jag kom till slussen så märkte jag hur ett flygfä kom och satte sig i min nacke, en sekund senare så bränner det till som bara satan, den brännande känslan satte i hela passet och nu efteråt värker det som skräcken. Troligen en getingjävel. Det är svullet och ömt där. Men det brukar väl gå över efter en dag eller två.
På dagens pass så var jag fortsatt törstig, vilket jag förutspådde innan, så jag valde att ta två stycken stora flaskor fyllda med vatten, dom gick precis åt. Perfekt. Var inte alltför sliten i benen sedan
De blekfeta låren börjar väl vakna till liv så sakteliga
https://adamsteen.se/

Related Articles

Cyklar SILJAN RUNT – en hel arbetsdag på cykeln!

Det är något annat med Allebike, som Gustav Eriksson säger. Häng med oss på ett varv runt Siljan och Orsasjön. Givetvis en massa andra träningspass också....

Jobbigt på löpband + Alfons cykelträning

Tjena! Missa inte veckans vlogg som sedan igår kväll är ute för medlemmar. Nu har jag gjort färdigt träningen inför morgondagens vilodag. Jag började med löpbands-intervaller uppför...

Lagom löptur i regnet, med Alfons på cykel

Tjena! Nu finns en ny vlogg ute för medlemmar! In och stöd mig genom att bli medlem (29 kronor per månad), eller vänta till tisdag...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here