30 st 10”-20” – Norrbärke Skimaraton på söndag

Leki Hrc Max Shark

Hej!

Äntligen helg! Visserligen blev det bara två dagars jobb för min del då jag VAB:at måndag-onsdag. Men två dagar är nog för att jag ska bli helt matt i huvudet. Mår inte riktigt bra i skolmiljön alltså, det blir allt mer påtagligt. Efter jobbet både igår och idag så var jag så trött mentalt att jag bara la mig i soffan i över en timme innan jag orkade ta tag i resterna av mig själv.

I år har jag överlåtit tävlingsplanerandet och val av tävlingar till min bror Jonatan. Jag har helt enkelt inte orkat bry mig, eller ens kolla tävlingskalendern för den delen. Planen för helgens tävling var först Harsa Ski Marathon, vilket går av stapeln imorgon. Men jag ändrade mig igår till att istället köra Norrbärke Skimaraton som istället går på söndag. Kändes skönare med ett lopp närmare och jag gillar banan där i Norrbärke! Dessutom är jag regerande segrare där, då jag vann 2019 när loppet senast gick av stapeln. Kom dit ni också och kör, det rekommenderas!

Ändringen av tävlingsdag behövde bara en smärre justering i träningen. Jag ville köra lite lättare intervaller idag, så jag bestämde mig för att damma av en gammal goding till intervaller: 10” – 20”. Det innebär 10 sekunder maxinsats, (försöker räkna stavtag, brukar landa på 15-18 stycken) – följt  av 20 sekunder lätt åkning.

Detta var intervaller jag körde mycket av för ett antal år sedan och tyckte då att jag fick bra resultat av dom. Att jag inte kör dom ofta numer är dock en gåta. Du tränar teknik, styrka, snabbhet och även flås. Så det är ju ultimat. Dessutom sliter det inte överdrivet mycket då du inte hinner dra på dig mjölksyra. Väl värt för er att testa!

Förr körde jag oftast 3 x 15 minuter (totalt 90 stycken) av ovan nämnda intervaller. Ganska tufft upplägg. Idag blev det istället 3 x 5 minuter (totalt 30 stycken).

Upplägget var: 30 minuter lugn åkning – 5 minuter 10”-20” – 25 minuter lugn åkning – 5 minuter 10”-20” – 25 minuter lugn åkning – 5 minuter 10”-20” – 10 minuter nedvarvning. Totalt 1,45 timmar och 26,4 kilometer. Kändes okej ändå. Men det sista trycket eller träffen saknades under intervallerna, troligtvis på grund av tekniken, samt att jag inte kört så mycket av det. Ska försöka lägga in dessa intervaller fler gånger framöver!

Ha en fin fredagskväll!

Related Articles

Hur gör man världens bästa psykgryta™?

 Här är denna veckas vlogg, rykande färsk. - Tack till er som swishade mig förra veckan för att stöda kanalen - fortsätt gärna 076 -...

Moderna och digitala lån: Fördelar och utmaningar med att ansöka om lån online

  För de som är uppvuxna med internet och digitala tjänster är det här fenomenet kanske lättare att förstå. Tillhör man en lite äldre målgrupp...

13 kilometer löpning

Ett sista pass avklarat innan morgondagens vilodag. Precis som förra måndagen så sprang jag i en timme. Denna gång kom jag 13 kilometer, vilket blir...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here