15:e Lofsdalen Epic

Fin dag idag

Tack till Martin Holmstrand för den fina tävlingen Lofsdalen Epic och för långloppscupen 157 XCC Originals!

Andreas Svensson och Jonatan Steen dividerar innan start

Träffade på Lars Nelson efter målgång. Lars som vann JSM 2002 i Ljusdal, med mig på andraplats. Idag fick jag chans till revansch!

Resultat Lofsdalen Epic 2024.

Ganska tight mellan bröderna Steen idag

Tjena!

Då har jag genomfört Lofsdalen Epic för första gången. Ett riktigt fint arrangemang och en fin bana!

Alla deltagare fick åka lift till starten, bara det var ju speciellt! Jag stod i andra led bakom den slutliga vinnaren Alvar Myhlback. Hundra meter efter start åkte jag ihop med en annan åkare och fick tvärstopp, tappade många placeringar och tid på det. Tack och lov höll alla grejerna och jag kunde ta upp jakten.

Loppet började med en cirka tre minuter ganska jobbig uppförsbacke och jag blev tvärstum direkt. Lyckades dock hamna i någon form av andraklunga på cirka 10-15 personer med bland annat Jone, Andreas Svensson, Adrian Lundberg, Kasper Olsen, Albin Andersson, Konrad Matsson-Myhr, med flera. Tyckte jag slet första 10-20 kilometerna rejält, kroppen var inte jättepigg. Av någon konstig anledning kändes det bättre och lättare uppför.

Det bjöds på några tuffare uppförsbackar längs den första halvan av banan. I dessa backar decimerades klungan och jag lyckades hänga med de främsta från den, vilka var Andreas Svensson, Sivert Bergan, Adrian Lundberg, Kasper Olsen. Här fick jag en ganska stor lucka på min bror. Men i den sista stigningen ökade Andreas Svensson farten och jag tvingades släppa. Hamnade därefter med Markus Jönsson och Hugo Arwedahl. Jag var ganska sliten här och orkade inte dra mycket för en period.

Med 15-20 kilometer kvar av loppet kommer Jonatan och Albin Andersson ikapp oss och vi blir en femmannaklunga som håller sällskap resten av loppet. Jag känner mig något piggare, men inte jättestark. Vi turas om att dra, några lite mer och andra lite mindre. Känner av rejäl kramp i nästan hela kroppen här, men det går ändå att åka obehindrat.

Inför spurten kommer Albin iväg och får lucka, jag kommer in som tvåa på upploppet, kör allt jag har och tror att mållinjen är cirka 50 meter innan den faktiska linjen, tvärstumnar och blir passerad med en tålängd av Jone. Så kan det gå!

Jag gjorde i alla fall det jag kunde än en gång och idag räckte det inte längre. Som plåster på såren blev jag tvåa i H40-cupen efter placeringsraden: 1-2-1-1, jag missade en tävling och alla resultat räknades, men det var inte hela världen.

Stort tack till Lager 157 och Marcus Laggar som ordnade toppen-skidor åt både mig och Jonatan!

Siffrorna från klockan:

2,20,49 timmar

55,15 kilometer

167 snittpuls

182 maxpuls

580 höjdmeter

815 fallmeter

237 watt normaliserad kraft

Previous articleKostsamt träningspass
Next articleTACK Bergebo!

Related Articles

Krånglande live igår, men till sist så kom vi igång!

Hej! Ja, igår avslutades mitt träningsår som bekant. 800 timmar och 15 minuter! Jag skulle ha en livesändning på min Youtube-kanal igår vid 21:00, men det...

Klar med träningsåret 2023/2024!

Tjena! Ses vi på livesändningen ikväll klockan 21:00? Bra! 800 timmar och 10 minuter föregående träningsår - 800 timmar och 15 minuter detta  träningsår. Ett träningsår...

”Långpass-intervaller” på löpbandet

Tjena! Imorgon kväll klockan 21:00 är planen att sända live på Youtube, häng med, ställ frågor och umgås! Ja, då har jag inte mycket kvar till...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here