TACK Bergebo!

Vädret fortsätter spela mig ett spratt. Idag har det snöat mer eller mindre under hela dagen

En aning skeptisk under början av träningspasset

Hej!

Idag tog det emot att dra ut på träning, lite mer än vanligt. Kanske på grund av vädret och rädslan inför en ny misär likt förra veckan. Men jag var rätt trött och sliten efter gårdagens tävling i Lofsdalen också, med lätt träningsvärk och ryggont.

Till sist kom jag äntligen iväg. Jag borstade träningsskidorna för första gången på länge och lade på någon flytande valla som jag hittade i skidfodralet. Det var väl en kombination av ytterligare prokrastinering och en förhoppning om något mindre slit.

Mina farhågor med odragna spår besannades direkt jag klev på skidorna, det hade jag också bevittnat från webbkameran vid flera tillfällen under dagen. Tack och lov gick det en aning lättare än förra helgens galenskaper. Jag åkte en vända med diverse skarvar ned till Vargliden och vände. Efter cirka två timmar kom jag tillbaka till elljusspåret och fick bevittna följande magi:

Nypistat i Bergebo, trots pågående snöfall!

2,5 km-spåret var nypistat och sjukt nog gick det riktigt lätt. Trots brist på minusgrader den senaste tiden var det som en ishinna i hela bädden till min stora glädje. Sällan har jag blivit så glad under ett träningspass! Tack som fan! Riktigt bra jobbat och det menar jag verkligen.

Det snöade fortsatt under hela passet och temperaturen sjönk ned till 1-2 minusgrader, vilket gjorde att det såg riktigt vintrigt ut!

Jag var ute och åkte i totalt 4 h 20 min och samlade ihop 52,7 kilometer, inte ett enda stopp blev det idag. Dock körde jag 10 impulser i hopp om att få lite snabbhet.
Efteråt körde jag också bålstabilitet-styrka.

Vad veckan landade på har jag ingen aning om, men totalt är jag uppe i 746 timmar och 5 minuter detta träningsår, med fyra veckor kvar.

Previous article15:e Lofsdalen Epic
Next article70 minuter i 4,02-tempo

Related Articles

800 TIMMAR i år igen – ”HAN HAR DET!”

  Efter en rejäl massa slit kunde jag så till sista kamma in 800 träningstimmar för andra året i rad! Fy fan! Följ med på de...

Krånglande live igår, men till sist så kom vi igång!

Hej! Ja, igår avslutades mitt träningsår som bekant. 800 timmar och 15 minuter! Jag skulle ha en livesändning på min Youtube-kanal igår vid 21:00, men det...

Klar med träningsåret 2023/2024!

Tjena! Ses vi på livesändningen ikväll klockan 21:00? Bra! 800 timmar och 10 minuter föregående träningsår - 800 timmar och 15 minuter detta  träningsår. Ett träningsår...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here