Värsta pass jag gjort

Fy fan vilken pärs.

Tanken var att åka klassiskt i fem timmar idag. Det blev givetvis sent som vanligt. Hade dock en liten baktanke med den sena starten och det var en förhoppning om att spårgubbarna hade fått fingrarna ur och packat.

Jag började träningen med gluteus-styrka och maghjul. Sedan drog jag till Bergebo och möttes givetvis av ett nysnötäcke på 10-20 centimeter över de redan tidigare misskötta spåren.

På fötterna hade jag mina skins-skidor som tack och lov hade fäste idag. Men det gick tungt, så jävla tungt. Efter två timmar började det gå ännu tyngre då fällen under skidorna frös och det började hugga hela tiden. Jag åkte som på styltor och svor som aldrig förr.

Jag kom tillbaka till stadion efter 2,5 timmar och hade inte något annat val än att byta till skate-skidor för att staka och saxa resten. Att staka uppför var inte att tänka på idag, det var det värsta före jag någonsin åkt i och det är ingen överdrift.

Så fort jag kom iväg på mina skate-skidor började jag frysa något överjävligt om mina händer och fingrar. Jag kunde stå ut i 25 minuter innan jag blev tvungen att återigen ta mig till bilen, denna gång för att värma mig. Jag satt i bilen i 20 minuter, tankarna var mörkare än vanligt, det kan jag lova. Trodde aldrig jag skulle klara av att ta mig igenom resten av passet.

Till slut kom jag ut på skidorna igen och började beta av de allt långsammare minuterna. Med 90 minuter kvar av passet började energin ta slut och jag åkte som i en vägg-dimma. Tryckte i mig den tredje och sista energibaren efter fyra timmar. Den sista timmen gick så ofantligt långsamt både i upplevs tid och i faktiskt hastighet. Då och då frös det under även på dessa ovallade skate-skidor. Uppför kunde jag åka diagonalt, så tungt gick även dom.

Till slut kunde jag vingla in till bilen totalt slut efter fem timmar och 43,4 kilometer. Jag snittade alltså 8,7 km/h på detta pass och maxhastigheten landade på 26 km/h. Det sjukaste och jobbigaste passet jag någonsin varit med om.

Bedrövligt att man än en gång inte kan packa spåren nu när det kommit rejält med snö.

Related Articles

Krånglande live igår, men till sist så kom vi igång!

Hej! Ja, igår avslutades mitt träningsår som bekant. 800 timmar och 15 minuter! Jag skulle ha en livesändning på min Youtube-kanal igår vid 21:00, men det...

Klar med träningsåret 2023/2024!

Tjena! Ses vi på livesändningen ikväll klockan 21:00? Bra! 800 timmar och 10 minuter föregående träningsår - 800 timmar och 15 minuter detta  träningsår. Ett träningsår...

”Långpass-intervaller” på löpbandet

Tjena! Imorgon kväll klockan 21:00 är planen att sända live på Youtube, häng med, ställ frågor och umgås! Ja, då har jag inte mycket kvar till...

2 COMMENTS

  1. Alltså det är ju lika delar imponerande som sjukt!
    Att du ens tog dig ut och att du genomförde passet är otroligt imponerande. Sedan är det sjukt att plåga sig igenom något som är sådär deprimerande … Det hade ju faktiskt varit ok att byta till löpband, skierg, simning, rodd eller vad som helst förutom att åka runt i 2dm snöbollssnö.
    En plan är en plan och det är ok att ändra den ibland 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here