Två pass på över 5 h – cykel + stak

Cykel igår

Tjena!

Igår blev det sent igen. Först fick jag hem ett av mina två nya hjul jag köpt till cykeln, dessutom en Garmin cykeldator och en Garmin Varia (baklampa + radar för att se bakomvarande bilar). Jag höll på med det kitet under några timmars tid. Installerade och fipplade. Nästa vecka kommer förhoppningsvis framhjulet och ett par watt-pedaler. Jag köpte detta kit som en present till mig själv med tanke på det bedrövliga vädret. Det var jag värd!

Cyklingen blev såklart ett varv runt min psykrunda, ungefär: Falun – Bjursås – Sörskog – Ingels – Rättvik – Tällberg- Plintsberg – Leksand – Djura – Djurås – Borlänge.

Jag tyckte det gick tungt hela tiden. Både kropp och cykel. I Rättvik stannade jag för att kolla och märkte att bakbromsen låg i en aning, vilket jag fixade. Därefter fick jag en låsning på att växlarna lät lite konstig på vissa drev (något jag sedan långt in på småtimmarna försökte åtgärda med blandat resultat).

Under den sista timmen åkte jag på en riktig smäll, troligtvis energirelaterad. Hade glömt bort att äta helt under dagen fram till cirka klockan 17 innan träningspasset. Nya prylar kan få den inverkan på mig. Det var i alla fall oerhört jobbigt att bara ta mig framåt, främst uppför, men även på platten.

Till sist kom jag hem efter 5 h 25 min och 164,1 kilometer. Struntade i styrkan faktiskt..!

 

Idag fick jag träna med Simon Andersson. Han hade tröja på i dryga 20 plusgrader, annars hade han frusit med sin låga fettprocent. Dessutom är han redan tillräckligt brun. En annan har ju inte dessa problem.

Under cyklingen igår fick jag en inbjudan av Simon att hänga med honom på träning, tack för det! Skönt med sällskap och att komma upp/iväg i tid.

Klockan 09,30 rullade han in och vi tog en tur på cirka 2,5 timmar via Torsång – Ornäs – Aspeboda – Smedsbo, innan han vek av vid sitt föräldrahem här i Borlänge. Min tur fortsatte med diverse skarvar här och där. Bland annat så åkte jag upp till Fågelmyra (Borlänges avfallsanläggning) och diverse andra skarvar här i närområdet.

Stakningen landade på 5 h 05 min och 84,9 kilometer. Åkte på Swenor 4 idag.

Efteråt körde jag den gluteus-styrka, inklusive maghjul, som jag hade planerat att köra igår.

Related Articles

Ett gäng kvällsintervaller

Hallå! Ni har väl sett min senaste vlogg hoppas jag: Bra! Idag var det dags att träna igen, efter gårdagens vilodag. Trots att jag sov 7,5 timmar...

Frågade CHATGPT om TRÄNINGSTIPS – ni kan inte ana hur det gick!

Hej. Ja, som titeln beskriver frågade jag ChatGPT om träningstips för denna vecka som var tänkt som en återhämtningsvecka. Hur tror ni att det gick...

Hämta Alfons-trösklar

Tjena! Det ligger sedan igår kväll en vlogg uppe för medlemmar! Se till att bli medlem för att stötta mig du också! Idag har jag vevat...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here