Ett blancolån är en typ av lån där du kan låna pengar mot flera fastigheter samtidigt. Detta kan vara till hjälp om du är en fastighetsinvesterare med flera fastigheter i din portfölj, eftersom det kan ge dig de medel du behöver för att göra reparationer, renoveringar eller till och med köpa nya fastigheter.

 

Blancolån kan också användas för andra ändamål än fastighetsinvesteringar, till exempel för att konsolidera skulder eller finansiera ett stort köp. De tenderar dock att ha högre ränta än traditionella lån, så det är viktigt att väga för och nackdelar innan du tar ett blancolån. 

Här är allt du behöver veta om blancolån:

Ett blancolån är ett enda lån som används för att finansiera flera fastigheter. Vad finns det för fördelar och vilket är det bästa blancolånet?

 

Den största fördelen med ett blancolån är att det kan spara tid och pengar på pappersarbetet och ansökningsprocessen, eftersom du bara behöver ansöka om ett lån i stället för flera. Du kan även låna pengar utan säkerhet.

 

En annan fördel är att du kanske kan få en lägre ränta än om du tar separata lån för varje fastighet. Detta beror på att långivarna uppfattar mindre risk när de lånar ut mot flera fastigheter.

 

Men det finns också några nackdelar att ta hänsyn till innan du tar ett samlat lån.Om du till exempel inte kan betala lånet kan långivaren utmäta alla fastigheter i din portföljen, inte bara den som du har svårt att betala för.

 

Och om du vill sälja en av fastigheterna i din portfölj kan du behöva betala av hela lånet i förtid.

Hur kvalificerar jag mig för ett hypotekslån?

För att kvalificera dig för ett hypotekslån måste du ha en god kreditvärdighet och en stabil inkomst. Långivarna vill också se att du har ett visst eget kapital i din fastighetsportfölj – detta beror på att de betraktar investeringsfastigheter som mer riskfyllda än ägarboende bostäder.

Om du ansöker om ett lån för att köpa nya investeringsfastigheter vill långivaren också se bevis på att du har medel tillgängliga för att göra en handpenning på varje fastighet.

 

Hur mycket kan jag låna?

Hur mycket du kan låna med ett hypotekslån beror på din inkomst, din kreditvärdighet och värdet på ditt fastighetsbestånd. Men som en allmän regel kan du vanligtvis låna upp till 80 % av värdet på dina fastigheter.

Vilka är räntesatserna?

Räntorna på blancolån tenderar att vara högre än traditionella lån eftersom de anses vara mer riskfyllda. Den exakta räntan du betalar beror dock på dina personliga omständigheter och den långivare du väljer.

Hur länge varar ett hypotekslån?

Ett typiskt hypotekslån varar i 25 år, men detta kan variera beroende på de lånevillkor som erbjuds av långivaren. Vissa långivare kan erbjuda kortare eller längre löptider, beroende på dina behov.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here