Årets första rullskidsintervaller

Idag har jag kört ett rätt så bra stakintervallpass på mina Elpex 4-3:or! Skönt att komma igång med lite fart också, även om det inte är alltför roligt att bomba intervaller ensam på eftermiddagen efter jobbet. Men vad gör man. Idag så fick jag återigen uppleva det fenomen jag så många gånger upplevde förra året: motvind åt varenda jävla riktning. Det är helt otroligt, hur är det ens möjligt?! 
Körde en uppvärmning på lite drygt en halvtimme, där jag bland annat åkte uppåt mot Skuggarvet. Dunkade även till med tio stycken fartökningar á 20 stavtag, för att bli lite varm. Men var mest seg och hade låg puls. Precis innan vändningen så såg jag en äcklig huggormsjävel igen, denna gång så låg aset mitt i vägen och krälade omkring åt alla håll, antar nästan att den hade blivit överkörd. Jag stannade till en stund och funderade på vad jag skulle göra. Som tur är så dyker det då upp ett gäng bilar som kör ihjäl fanskapet, den blev överkörd några gånger. Lite taskigt att tycka det var bra, men jag har en sådan galen fobi för just ormar. Annars så är jag faktiskt något av en djurvän, eller åt det hållet i alla fall. 
Åter till träningen. Jag körde fem stycken intervaller på cirka tio minuter vardera. Alla intervaller var olika, men jag höll mig omkring Lugnet, toppen mellan Lugnet och Skuggarvet, Skuggarvet, Sjulsarvsbacken, Kårestugan, Högbo och Järlinden. 
Siffror:
Intervall 1: 10,30 min, 2,87 km, 95 höjdmeter, 160 snittpuls, 171 maxpuls


Intervall 2: 9,45 min, 2,64 km, 75 höjdmeter, 164 snittpuls, 175 maxpuls

Intervall 3: 9,30 min, 2,46 km, 100 höjdmeter, 166 snittpuls, 176 maxpuls

Intervall 4: 9,30 min, 2,41 km, 100 höjdmeter, 166 snittpuls, 174 maxpuls

Intervall 5: 10,30 min, 2,80 km, 100 höjdmeter, 165 snittpuls, 176 maxpuls
Det kändes helt okej. Ett bra pass! 
https://adamsteen.se/

Related Articles

Trösthandlar och springer ett MARATON!

Till följd av det ständigt katastrofala väderläget här i Svea rike så har jag blivit tvungen att dra till med en rejäl psykbeställning för att jag...

72 kilometer löpning på två dagar

Sedan sent igår kväll finns en ny VLOGG ute för medlemmar. In och stötta mig genom att bli medlem för 29 kronor per månad. Idag...

Springer ett maraton, i skogen

Tjena! Veckans sista pass är avklarat. En vecka som landade på stabila 24 timmar och 5 minuter. Idag blev det ännu ett längre löppass i skogen,...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here