Hallå ja. 

Tisdag, åter i jobb för mig, förskola för Alfons och vakt av lägenheten för Boris. Alla på sin plats, ordnat av undertecknad. Applåder tack. 
På bilderna ovan ser ni min bil och även Alfons med högtryckstvätten. Vi var nämligen till biltvätten för att spola av min kära Benz. Känns som alltid bra i själen. Alfons tyckte det var skoj att få spola med högtrycken också. 
Efter tvätt så var vi iväg till Plättbacken en stund för lek och rastande av grabbarna. Skönt med friskluft för dom. Därefter åkte vi till Willys för inhandling av lite mat och nya onyttigheter. Fick ju den briljanta idéen att baka kakor igår och kakor bakades av mig och Alfons, var så säkra. Det blev: snickerskakor, kolakakor och dumle-kakor. 
Snickerskakorna blev bra och goda:

Snickerskakor
Kolakakorna blev goda i alla fall. Men dom blev inte riktigt bra, de blev för lösa, men efter en stund i kylen så blev dom mer hårda och gick att skära i bitar. 

Kolakakor
Dumle-kakorna skulle visst göras i kakformar, vilket jag hade missat, så jag gjorde en stor kaka i ugnen. Även dom blev goda, men lite väl lösa, även det hjälptes av en stund i kylen. 
Jag bytte ut sockret i kakorna mot någon sötningsvariant från ”Nick’s” (use like sugar) och vetemjölet bytte jag ut mot mandelmjöl. Så något nyttigare än enbart socker och mjöl alltså. Kanske dock har därför dom inte höll ihop. Det blev i alla fall lika gott som vanligt. Detta var första gången (vad jag kan minnas) som  jag själv drog igång och genomförde en sådan här bakning. Skoj, mysigt att vara med Alfons och faktiskt väldigt enkelt att göra. Jag har alltid trott att det är sjukt svårt och krångligt att få till goda bakverk, hade ju varit bra om jag fortsatt trott det dock.. Detta är inte bra för min just nu svaga karaktär vad gäller godsaker, min brist på träning och siffrorna på vågen. Men men, allt kan ju inte flyta på felfritt. Det gäller bara att jag sätter ner foten och skärper till mig! 
Efter jobbet idag så ska jag hämta hem Alfons och vi ska väl göra alla kvällsrutiner med matlagning, hundrastning och så vidare. Efter läggning av Alfons så måste jag nog försöka mig på ett superkort träningspass ute på balkongen för ytterligare en nystart. Jag måste verkligen komma i fas nu, innan det är för sent!

https://adamsteen.se/

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here