Björn Ferry-träning

Hej.
Då signaturen ”Peja” efterfrågade vad som innebär med veckans kommande ”Björn Ferry-träning” (det kanske är fler läsare som undrar vad jag menar med det?), så ska jag försöka reda ut det i och med detta inlägg.
Den träningen jag och Kalle ska köra denna vecka är mycket tid på en ansträngning och fart runt AII-AIII men under mjölksyra. Mycket ”nöta” så att säga, en träning som förhoppningsvis kan höja mig en aning, och göra mig starkare/uthålligare.
Så här ser det planerade (kan komma att revideras en aning) schemat ut:
Tisdag:

FM: Skate AII 7×15 min (”Aspebodavändan”)
EM: Styrka (mycket bråsterk) en timme + cykel MTB en timme
Onsdag:

FM: Löpning AIII 3×20 minuter
EM: Stakning AII 5×10 minuter
Torsdag:
FM: Crosspass AI 2,30 timmar klassiskt + 1,30 timmar löpning
Fredag:

FM: 3,30-4 timmar MTB, 1,30 timmar av dessa AII-AIII
Lördag:

Vila
Söndag:

FM: Skate AIII 4×8 min + 4×6 min
EM: MTB AI 2 timmar
Måndag:

FM: Klassiskt AIII, 6-7 x 7,30-8 min, Baggbo
EM: Styrka (mycket bråsterk) 1 timme + 1 timme löpning AI
Frågor på detta? Alla är välkomna att vara med, bara att höra av sig!
För att veta mer om Björn Ferry, kolla in hans sida här.
https://adamsteen.se/
Previous articleJobbar
Next articleHenke Larsson som förbundskapten.

Related Articles

Jobbigt på löpband + Alfons cykelträning

Tjena! Missa inte veckans vlogg som sedan igår kväll är ute för medlemmar. Nu har jag gjort färdigt träningen inför morgondagens vilodag. Jag började med löpbands-intervaller uppför...

Lagom löptur i regnet, med Alfons på cykel

Tjena! Nu finns en ny vlogg ute för medlemmar! In och stöd mig genom att bli medlem (29 kronor per månad), eller vänta till tisdag...

Två korta intervallpass

Tjena! En aning trött idag, sedan gårdagens tämligen massiva cykelpass. Men jag ville ändå prova att köra lite halvhårt idag och inte så länge/långt. Jag började...

2 COMMENTS

  1. Tack för bra förklaring av upplägget.

    När ni kör 50-60 minuter AIII under ett pass. Hur hårt kör ni då egentligen? Över 90% av maxpuls större delen av effektiva tiden? I så fall är det ju riktigt tufft.

    Och ungefär vilken puls är det frågan om på skidpassen AII?

  2. Varsågod! AIII innebär 85% av maxpuls – mjölksyratröskeln (ca92-93& av max). Men vi ligger snarare på undre delen av AIII då, åtminstone i puls, ansträningen går säkerligen upp till höga AIII i vissa partier. AII innebär 75-85% av maxpuls, för mig som har cirka 202 i maxpuls så blir AII 150-170 i puls. Men jag vet med tidigare erfarenhet att min puls succesivt kommer att bli lägre under veckans gång, så jag får inte stirra mig blind på pulsen, utan istället gå på känsla till stora delar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here