”Det egna Vasapasset”

Det börjar göra ont nu. Slitsamt. Finns inte mycket power kvar. Tur då att man har folk att träna med, här i Borlänge har jag ju mina vänner såsom; Månsunen, Engdahl och Adde. Dom i Falun är ju för fina för att träna med oss, de har sina träningsgrupper, ideér och upplägg. ”Dom tränar annat” helt enkelt. Men jag kunde väl inte bry mig mindre egentligen. 
Idag hade jag tur att jag hade Adam Larsson med mig. Att ge sig ut klockan 08,58 en ”ledig” dag när regnet smattrar som spön i backen är inte alltid saft och hallongrottor. 
Jag tog mig till hem till Adam på cirka en halvtimmes åkning, på den tiden hann jag med att köra tio stycken impulser. Därefter fortsatte turen ut till riksväg 293 och cykelbanan mellan Borlänge och Falun. Där körde vi igång dagens intervaller, 5 x 8 minuter (intervall 1,3 och 5 var rätt och slätt en åtta minuter lång tröskelintervall, medan nummer 2 och 4 var åtta minuter 40″-20″-intervaller. Två minuters vila mellan intervallerna/blocken). Jag stakade (Elpex 4-3) och Adam åkte skate. Jag kände egentligen direkt när intervallerna drog igång hur jobbigt det var, inte jobbigt på grund av dagens pass, utan en ackumulerad trötthet som samlats på i snart nio högveckor i sträck. Men jag bet ihop och fick ett mycket bra pass. Här är siffrorna på intervallerna med Adam:
Första åttan: 3,24 kilometer, 154 snittpuls, 163 maxpuls, 25 höjdmeter, 24,2 km/h snittfart

40″-20″: 2,49 kilometer, 166 snittpuls, 173 maxpuls, 30 höjdmeter, 18,7 km/h snittfart

Andra åttan: 2,78 kilometer, 163 snittpuls, 170 maxpuls, 40 höjdmeter, 20,8 km/h snittfart

40″-20″: 3,18 kilometer, 165 snittpuls, 172 maxpuls, 15 höjdmeter, 23,8 km/h snittfart

Tredje åttan: 3,13 kilometer, 166 snittpuls, 175 maxpuls, 25 höjdmeter, 23,5 km/h snittfart

En ”normal” människa hade ju gett sig efter detta och stuckit hem. Men inte jag inte. Förstå min stegrande intervallångest när jag åkte och lämnade av Adam, insåg att jag bara kört halva passet och hade ett gäng med tuffa intervaller kvar. Här fick jag verkligen utnyttja min tjurskallighet och min vilja sattes på prov både en och två gånger. 
Passet fortsatte med tio stycken 60 sekunder långa intervaller med maxinsats, lika lång vila mellan varje. Dessa jävlar är inte att leka med, men väldigt effektiva skulle jag vilja säga! Brukar inte ta mellantider mellan varje, utan jag gör det hela till en lång mellantid på totalt 20 minuter och startar på varje jämn minut. Lyckades skrämma upp pulsen i 180 i alla fall, inte fy skam för att vara på platten, sliten som ett djur och med mjölksyra upp över öronen. 
Den sista intervallen för dagen blev tio minuter tröskel med totalt sju impulser under tiden:
3,60 kilometer, 162 snittpuls, 171 maxpuls, 45 höjdmeter, 21,6 km/h snittfart 
(motvind och blöt vägbana för er snittfartsdårar)
Efter att jag blev klar med intervallerna så hade jag en timme kvar ungefär, så jag åkte upp till Bergebo för att få några höjdmeter och sedan kunde jag mer eller mindre åka raka vägen hem. Passade på att dunka in fem ytterligare impulser, så nu har jag 55 stycken denna vecka. 
Dagens pass tog exakt fyra timmar och på den tiden hann jag åka 63,86 kilometer. Det var inga problem med +Watt i bältet. Några minuter efter att jag kommit hem så körde jag ett 15 minuter block med TRX-styrka också. Nu kan jag vila imorgon med gott samvete!
https://adamsteen.se/

Related Articles

Bessemerloppet 2024 – Kanondag för den ena(?!) + dubbla SM-GULD!

Tjena! Ännu en vlogg som denna vecka kulmineras med söndagens Bessemerlopp där jag slutade som 6:a i ett mycket starkt fält, endast 19 sekunder bakom segraren. Dessutom...

Kvällsrunda skate

Godkväll! Missa inte att prenumerera på min Youtube-kanal, vloggen från helgen finns ute för medlemmar nu (bli medlem du också för 29 kronor per månad),...

6:a Bessemerloppet 2024 + Veteran-SM guld

Tjena! Idag är jag riktigt nöjd med min insats och mitt resultat från loppet i Högbo bruk! Efter testande av totalt sex olika skidpar valde både...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here