Diverse stakintervaller i block

Tja!

Det blev två vilodagar i rad även denna vecka. Lätt känning i måndags av Alfons vinterkräksjuka, minus spya, som tur är!

Jag har tagit det med ro och inte stressat upp mig alls denna gång. Skönt och välbehövligt med vila. Jag var dessutom ganska pigg idag på träningen.

Passet idag blev stakintervaller fördelat i block med lite olika längd och vila. Efter en uppvärmning på 30 minuter drog jag igång följande spektakel:

– 5 min tröskel

– 5 x 40”-20”

– 4 x 2,30’ (1,15’ vila)

– 7 x 30”-15”

– 5 x 60”-30”

– 5 min tröskel

(2 min vila mellan blocken)

Det tog några gånger även för mig som gillar siffror och som brukar ha bra sifferminne att komma ihåg kombinationen. Men till slut satt den. Dock var den inprogrammerad i klockan sedan innan, men det kan ju vara skönt att veta vad för intervaller som står på tur.

Det var ganska lättfört i Bergebo-spåren idag. Det gick dock lättare i skatebädden, så jag höll till i sidan av den på intervallerna.

Totala siffror och effektiv intervalltid blev: 31,50 minuter, 11,95 kilometer, 22,5 km/h snittfart, 176 snittpuls (!), 185 maxpuls, 260 höjdmeter och 270 fallmeter.

Efter intervallerna så åkte jag lugnt i 20 minuter och fick ihop 1,45 h, samt 30,4 kilometer.

Hemma så har jag åter kört mitt nya styrkeprogram med stab- och snabbstyrka, samt lite extra gluteus-övningar och några tåhävningar.

Bra dag!

Related Articles

Hur gör man världens bästa psykgryta™?

 Här är denna veckas vlogg, rykande färsk. - Tack till er som swishade mig förra veckan för att stöda kanalen - fortsätt gärna 076 -...

Moderna och digitala lån: Fördelar och utmaningar med att ansöka om lån online

  För de som är uppvuxna med internet och digitala tjänster är det här fenomenet kanske lättare att förstå. Tillhör man en lite äldre målgrupp...

13 kilometer löpning

Ett sista pass avklarat innan morgondagens vilodag. Precis som förra måndagen så sprang jag i en timme. Denna gång kom jag 13 kilometer, vilket blir...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here