En jävla massa intervaller bara

I AXA-tävlingsdräkt, samt handskar och buff från Skistart.com. Ska jag vara ärlig så var jag lite skeptiskt mot handskarna till en början, men dom är faktiskt riktigt sköna och (race)tunna. Idag värmde jag  upp med ett par tumvantar över, och då gick det bra för mina annars så känsliga fingrar/händer
Imorse när jag vaknade hade jag än inte bestämt vad för intervaller jag skulle köra. Tänkte att jag skulle få till någon blandning av diverse olika intervaller, för att få lite variationer i farten. Hade någon idé om att det skulle efterlikna ett långlopp. Kanske jag fick till det, ni får avgöra själva strax. Jag skrev ner ett pass på slutet av jobbdagen, som jag därefter memorerade in, och det krävdes ändå lite minne för att hålla koll på alla siffrorna.
Precis som igår så sprang jag upp till skidspåret vid Lugnet. Jag blev sjukt besviken när jag äntrade spåren och såg att de spärrat av halva jävla spåret för att pista den lilla hoppbacken. Det ska tydligen vara backhoppningstävling(ar?) i helgen för den enda backhopparen vi har här i Sverige. King att betala 2 000 SEK för några veckors skidåkning på en avkortad konstsnöslinga! Nog om det.
Jag började mitt skidpass med 30 minuter lugn åkning. OBS, all skidåkning i detta inlägg är endast stakning. Jag avslutade skidåkningen med tio fartökningar á 20 stavtag, med lika många i vila däremellan. Efter det så började mitt sifferinferno av intervaller:
– 5 min 40″-20″ – 1,43 km, 148 snittpuls, 158 maxpuls, 15 höjdmeter
1 min vila
– 10 min tröskel  – 3,17 km, 158 snittpuls, 165 maxpuls, 40 höjdmeter
2 min vila
– 5 min 10″-20″  – 1,15 km, 155 snittpuls, 163 maxpuls, 10 höjdmeter
3 min vila
– 5 min tröskel  – 1,65 km, 157 snittpuls, 165 maxpuls, 20 höjdmeter
1 min vila
– 5,40 min 70″-20″  – 1,77 km, 161 snittpuls, 172 maxpuls, 20 höjdmeter
2 min vila
– 3 min tröskel  – 1,04 km, 164 snittpuls, 172 maxpuls, 10 höjdmeter
3 min vila
– 60 sekunder max  – 0,37 km, 158 snittpuls, 170 maxpuls, 5 höjdmeter
1 min vila
– 30 sekunder max  – 0,16 km, 154 snittpuls, 167 maxpuls, 5 höjdmeter
1 min vila
– 30 sekunder max  – 0,17 km, 153 snittpuls, 164 maxpuls, 5 höjdmeter
Ni förstår ju att det krävdes en kille som är vän med siffror?! 
Det är ju ingen fördelaktig bana för att få upp hög puls. Dessutom så högg det i ryggen när jag försökte köra max. Första gången på länge. Troligen någon sträckning eller en variant av träningsvärk/stelhet i musklerna. 
Jag avslutade passet med cirka 30 minuter ytterligare skidor och därefter jogg hem.
Tack för idag!
https://adamsteen.se/

Related Articles

Team psyk™ åker Vasaloppet (en vecka för tidigt?!)

Det årliga passet längs Vasaloppsspåret avklarat, nu är det bara det jobbiga kvar... _____ Bli medlem i kanalen för att få åtkomst till flera förmåner: https://www.youtube.com/channel/UCn98udtjJg4gK3G4ZXo5X3Q/join  _____ Stöd gärna...

Löpband / Skierg / Explo

Hej! Då jag har Alfons hos mig fick jag anpassa träningen därefter. Jag körde en tvådelad konditionsvariant idag. Först blev det löpband i 30 minuter utan...

Skate och Vasalopps-frågorna

Tjena! Har betat av veckans sista pass idag. Var inte alltför sliten efter gårdagens tur längs Vasaloppets bansträckning. Enligt planen så körde jag två timmar skate...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here