En timme rakt av, med 10 impulser

Godkväll kära skidvänner.

Idag har det varit fullt upp med det mesta, men jag har hunnit med en del som känns väldigt skönt att ha bockat av också. Bland annat så har jag för mig själv slagit rekord i tidig julklappsinhandling, tidigare rekord har inte legat före den 20:e december, stort!
Efter att ha lämnat av Alfons (mer om det imorgon) så begav jag mig upp till Lugnet för att köra dagens träning. Det var fyra plusgrader och ett lätt regnande när jag kom upp till skidspåret. Jag tog på mig utrustningen, åkte tre stavtag innan jag vände tillbaka till bilen igen för att sätta på den största Leka-trugan. Det var ju det här med rövvädret ni vet, vilket orsakar att det blir oerhört löst i spårbädden och givetvis tungfört. Tur att jag kört på lite tyngre rullskidor under hela sommaren och dessutom till 90% av alla pass haft rak motvind. 
Upplägget med dagen var inga konstigheter: 15 minuter uppvärmning – 60 minuter tröskel med stakimpuls á 12 stavtag var 6:e minut – 15 minuter nedvarvning. Allt stakning så klart. Det blir ett ytterligare sådant här pass innan nyår enligt planen, sen får vi se när det blir något mer?! Kanske slänger in ett under säsongen också, men troligen inte. 
Med tanke på de tråkiga förhållandena som rådde idag så hade jag en inre strid med mig själv, men jag lyckades vända tankarna till något hyfsat bra efter lite drygt hälften, nöjd med det. Siffrorna från 60 minutersdraget blev som följer:
19.38 kilometer, 355 höjdmeter, 355 fallmeter, 162 snittpuls, 175 maxpuls, 19,4 km/h snittfart. Jag hann sju varv + cirka 100 meter på den nuvarande slingan på Lugnet. Kroppen kändes skapligt stabil, varken mer eller mindre. Tror jag kan slipa till formen lite bättre sen in mot långloppen. Dels för att det blir lite mindre träning, men också för att jag kommer köra lite kortare och hårdare intervaller. 
Imorgon blir det distans, mitt på dagen även då!
https://adamsteen.se/

Related Articles

Inredningsdetaljer

Hej kära bloggvänner. Jag har aldrig riktigt brytt mig om inredning, inredningsdetaljer eller liknande. Har tidigare mest bara tagit det som funnits till hands, antingen...

Slitsamt på bandet

Hejsan! Ny vecka igen, vad hände med helgen?! Jobbig dag mentalt idag med mycket funderingar och tankar kring livet, ekonomi och så vidare. Fick lönespecifikationen...

Kort skatepass

Hej på er! Det blev en högst spontan partykväll igår i Falun, vilket var trevligt. Därav blev dagens pass lite kortare än tänkt, men vad...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe