En tyngre dag och lite reflektioner

Bilden sammanfattar väl dagen ganska bra.
150:e och 5,13 minuter efter idag. Helt sjukt hur sakta jag åkte idag. Stod still uppför. Men jag hade ju detta på känn, redan igår så kändes det sjukt dåligt. Idag när jag värmde upp så kändes det inte heller bra, men som tur var något bättre än igår, med gårdagens känsla så hade jag säkert varit ute än och harvat. 
Planen för dagen var att gå ut rätt lugnt, hålla igen uppför en aning och försöka köra hårt på de lite mer lättåkta partierna. Det funkade bra första varvet (av sex) och känslan var att jag utan problem skulle klara av att hålla samma fart och kanske till och med öka en aning. Men direkt i första backen så kom den jobbiga känslan jag haft under en tid nu; riktigt stum i musklerna, mjölksyran sprutade ur både armar och ben och jag var inte det minsta ansträngd i andningen. Det gick bara inte att åka fortare. Så fortsatte det nästan hela racet, fram till ett halvt varv kvar då killen som startade två minuter bakom mig kom ikapp i nästan den dubbla farten, det var som att jag vaknade till då och kunde utan större problem gå med honom och även köra ifrån honom med någon sekund in i mål. 
Jag förstår inte riktigt vad det är som är fel och gör att jag inte presterar på den nivån jag vill. Men troligen så är det en stor del mentalt, då jag sätter lite för mycket press på mig själv, och samtidigt tvivlar på att jag kan åka fort. Tror inte att just träningen är några stora bekymmer, men kanske så är det återhämtningen och det jag gör/inte gör då jag ej har träningskläderna på mig som jag kan slarva en aning med. Jag försöker vara seriös, göra jobbet och träna bra för att bli bättre, men det är tråkigt när jag då istället blir sämre och sämre. 
Förr då jag halvt lagt av fram och tillbaka kring 2008-2009, så hade jag en uppåtgående trend med bättre och bättre resultat i ryggen, plus att jag hade bra träning bakom mig, då kunde jag prestera trots att jag inte tränade mycket alls. Men då trodde jag lite mer på mig själv och jag hade inte min egna press på mig, då var det mer att jag ”visste” att jag kunde åka så och så fort. 
Jag fortsätter jobba på och försöker tro att det kommer bli bättre. Tränar på och fortsätter vara seriös, jag har exempelvis inte druckit en droppe alkohol på snart fyra månader (kanske är det som saknas?). Jag åkte ju ändå bra på Axa, trots att känslan inte var 100% där heller. Så det finns ju där någonstans.
 Martin Eriksson tog ett antal bilder och en film på mig:

Jag ser ju i alla fall deffad ut.

https://adamsteen.se/

Related Articles

13 kilometer löpning

Ett sista pass avklarat innan morgondagens vilodag. Precis som förra måndagen så sprang jag i en timme. Denna gång kom jag 13 kilometer, vilket blir...

Tredje stakintervallpasset för veckan

Tjena! Idag var det perfekta förhållanden om man ville ha tungt motstånd. 12-13 minusgrader, nysnö och snö från snökanonerna. Det sprutades för fullt där uppe...

En 60:a skate

Tjenare! Rysskylan fortsätter med full kraft här, likaså snöandet. Men timmarna måste ju in ändock. Idag fick jag till min stora glädje inviga Igeltjärnsvägen för första...

8 COMMENTS

 1. Du ser inte ett samband med "jag ser iaf deffad ut" och resultatet? Att du satsar på deff dagarna innan träning är bara något boxare och diverse plojsportare sysslar med för att klara invägning. Sedan lastas det på med käk för att va full av energi och kraft.

  Testa skita i spegelbilden under vinterhalvåret då alla i vårt nordiska klimat helst bär täckjacka.

  Bryt ihop och kom igen!

 2. Deffa inte och prova att toppa lite mer till någon tävling så du får känna dig så stark som du innerst inne vet att du är!

 3. När jag skriver att jag "deffat" så har det varit i mitt fall att jag enbart ätit mat och skippat godis och fika, inget annat än det och det bör ju inte vara så dåligt. Tack! 🙂

 4. Rätt fokus måste vara prio. Kanske ta hjälp av en mental coach? Ingen annan i startfältet lär tillbringa så mycket tid framför spegeln eller ta selfies i tid och otid… Att vara 150 av 174 startande säger en del, de bakomvarande är ju knappt led 2 åkare i Vasan! Nä spendera tid på rätt saker så vänder det nog. Lycka till!

 5. Det var ett fruktansvärt bra startfält, Minst 15 av de placerade 150-174 är led1 åkare på gränsen till VL0 så känn ingen skam Adam. Ibland behöver man en väckarklocka och jag håller med ovan talare som rekommenderar mental coach, det kommer höja dig det där sista som behövs. Go Steenis!!!

 6. Hoppas du får en bättre dag och känsla under sprinten!

  Du har ju visat i några lopp denna säsong att du kan åka fort. Axa, andra dagen i Älvdalen och sprinten i Bruks.

  Tror att en lite lättare träningsvecka skulle göra att känslan blir bättre (jag är ingen expert, som bäst varit 200 i Vasan).

  Känner igen en del av det som du gör…
  Det som du kallar deffar, gjorde precis lika inför Vasan men inte inför andra långlopp…
  Vad det gäller alkoholen så var mitt uppehåll lite kortare. Från 1 jan till Vasan.

  Roligt att följa din blogg!

  Tagga upp inför resten av helgen och ÖS PÅ!

  LYCKA TILL!
  Mr W

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here