Ett blandat skidpass hemikring

Ny vecka, nya möjligheter och allt det där. 
Jag bestämde mig igår, jag hänger med Amanda på hennes nyttiga månad. Egentligen ska jag väl inte göra för stor grej av det, men jag ska se till att låta bli godis, glass, efterrätter och annat gudomligt. Fan också. Men det kan nog bara vara bra för mig, det har ju blivit en del godisätande under den senaste tiden. Hoppas jag klarar det, men det gör jag nog, allt handlar ju bara om inställning, tidigare ville jag inte, nu tänker jag i alla fall försöka. De första två – tre dagarna är värst, sedan går det värsta suget över. Nu kör vi!
Jag kickstartade veckan med att på fastande mage ge mig ut på ett skidpass. Jag vet egentligen inte vad jag hade för förhoppningar på skidspår, men bitvis var det totalt bedrövligt och bitvis blev jag positivt överraskad. Jag tog mig upp till elljusspåret i Skräddarbacken, runt det ett varv och vidare upp förbi Bjusan. Tanken var att staka, men både stavar och skidor sjönk bitvis ner rejält, så endast skate var möjligt. Ovanför Bjusan och bland annat runt rundspåret vid Halla så hade en skoter nyligen åkt, där var det möjligt att staka. När jag kommit tillbaka ner till Bjusan var tanken att ta mig ett varv runt spåret vid Lomtjärn, men där var det så löst i snön att jag knappt tog mig fram. Jag avslutade istället passet med att åka på Bjusansvägen, upp en bit mot Muskboberget och sedan hemåt. Bitvis var gruset framme, men på de flesta ställen var det en lättförd blandning av is och snö. Troligen blir det nog inga mer skidpass här, men förhoppningsvis blir det då skidpass i Bergebo och/eller Gyllbergen, jag vill ju åka skidor så länge det går och sedan smyga in löpning, samt styrka i träningen. 
Dagens träningspass blev 2,20 timmar långt, på den stunden så hann jag endast 26 kilometer, men sen var det bitvis ett rejält rövföre också. Dagens väder med plus två och regn var måttligt inspirerande. Men jag måste ta mig i kragen och börja träna nu. 
Hemkommen blöt och lätt frusen från passet så tog jag på mig viktvästen, gick ner i källaren och brände av ett TRX-pass på en kvart. Nu ska jag ta hand om Alfons medan Amanda jobbar!

Skateskidorna har ju gått lättare någon gång tidigare..
https://adamsteen.se/
Previous articleLjud och bild
Next articleÄntligen är solen här igen

Related Articles

Bessemerloppet 2024 – Kanondag för den ena(?!) + dubbla SM-GULD!

Tjena! Ännu en vlogg som denna vecka kulmineras med söndagens Bessemerlopp där jag slutade som 6:a i ett mycket starkt fält, endast 19 sekunder bakom segraren. Dessutom...

Kvällsrunda skate

Godkväll! Missa inte att prenumerera på min Youtube-kanal, vloggen från helgen finns ute för medlemmar nu (bli medlem du också för 29 kronor per månad),...

6:a Bessemerloppet 2024 + Veteran-SM guld

Tjena! Idag är jag riktigt nöjd med min insats och mitt resultat från loppet i Högbo bruk! Efter testande av totalt sex olika skidpar valde både...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here