Fem h stak.

Har lyckats hanka mig runt ett stakpass på fem timmar med dessa två kingar. Ett riktigt bra pass där vi kom 85 kilometer. Det bästa av allt var att det bara kändes bättre och bättre under passets gång. Till en början när vi stakade uppför Bergkarlås-backarna mot Maggås för att möta Fredrik Byström så kände jag mig rätt sliten i musklerna sedan gårdagen och undrade hur jag skulle klara av att ta mig igenom passet. Men när vi väl vände neråt och dunkade ut mot Sollerön, så började kroppen vakna till. 
Sjukt trevligt sällskap, fina vägar och ett bra träningsväder bjöds det på. Förutom att dricka 1,5 liter sportdryck under passet så intog jag följande:
– 1 energigel vid 2,40 h

– 1 energibar vid 3,00 h

– 1 coca cola och tre godisnappar vid 3,30 h
Aldrig några energidippar! Sista kvarten så dunkade jag in tio korta impulser för att trötta ut mig ännu mer. Kom hem efter fem timmar, förhållandevis fräsch och pigg. Så länge jag slipper mjölksyra så är jag faktiskt rätt så stark och har bra ork!
Rutten blev:
Färnäs – Bergkarlås – Maggås – Tingsnäs – Vinäs – Sollerön – Gesunda – Vika – Mora – Morkarlby – Hemus (ett varv runt rullskidbanan) – Mora – Bergkarlås – Färnäs
Puls- och höjdkurva:
https://adamsteen.se/
Previous articleLångpassdags
Next articleOch så ett löppass

Related Articles

ICA-Loppet 2024

Här kommer en vlogg med bland annat löptävlingen ICA-loppet, träning med min bror Jonatan, inslag av Alfons, häng i sommarstugan och MYCKET MER! _____ Bli medlem i...

10 mil cykel – det skulle ju inte regna!

Hej! Det finns en VLOGG ute för medlemmar nu. Släpps imorgon tisdag 16:30 som vanligt, för övriga. På eftermiddagen åkte jag och Alfons hem från sommarstugan....

MTB + löpning + hopp

Tjena! Det har ju faktiskt tränats några timmar idag igen. Först fick jag låna ihop utrustning och cykel för att kunna åka mountainbike tillsammans med...

4 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here