Fina bilder, vilar två dagar, mot Falun och lite börs

Vi hade en liten utflykt i skogen i lördags med de två vilddjuren här hemma. Alfons var väldigt duktig och gick själv i närmare två kilometer. Det var imponerande med de små benen. 
Boris var med även han och lekte. Kul för hela familjen att se när han stundtals får galna ryck och springer som en tok överallt genom buskar och snår. Det är ett riktigt energiknippe kan jag lova. Stark är han också och kan hänga i luften endast med käkarna. Man märker att det finns lite kamp i honom som den kamphund han är. Sådant gillar ju jag, jag vill att han ska kunna vara vass om det mot förmodan skulle behövas ibland. Men vi försöker också få honom lydig och att lyssna. Om man hetsar upp honom lite och leker dragkamp så blir han ganska uppjagad, men så fort man säger ”loss” så släpper han. Oftast är han lydig och duktig, men det är ibland när han får vara hemma ensam som helvetet kan braka lös och han går loss på prylarna vi glömt att ta undan. 
Idag är jag hemma och är pappaledig. Precis som varje måndag. Det är skönt! Planen är att strax bege mig mot Falun för att hälsa på hos Ormsalva. Alfons och Boris får då vara hemma hos min pappa under tiden. 
Jag har ju känt mig lite smått krasslig i några dagar, men bara liksom i bröstet och inget annat. Nu föll det sig så att jag ändå tänkte vila idag och imorgon kommer jag inte hinna träna heller. Så jag väljer helt enkelt att vila två dagar, trots att jag känner mig bättre idag. Kan vara bra med två dagars vila emellanåt för att verkligen absorbera den träningen jag gjort förra veckan. Dessutom får jag vila upp mina ben efter löpningen, har haft lite känningar i benhinnorna. Hinner ändå få in runt tio timmar under veckan och det är jag nöjd med. 
Upplägget träningsmässigt känner jag mig rätt nöjd med nu framöver. Tanken är att det varannan vecka blir dubbeltröskel två dagar och varannan vecka upplägget med mina styrkepass. Känns som jag får en fin variation då. 
Jag har fått en fin start på min lilla viloperiod med en rätt bra sömn inatt på drygt åtta timmar. Kommer även fasta under dagen tills middagen. Fint att göra det emellanåt, har varit lite dåligt med det under den senaste tiden. 
_____
Ett av mina största intressen är börsen och jag försöker ständigt läsa på nyheter kring den i allmänhet och även vissa bolag i synnerhet. Lyssnar på poddar (favoriterna är Börssnack med Hansén och Olavi, Börspodden och Fill or kill) och så kollar jag även in forumen på Avanza på bolag som jag tycker är intressanta. Kollar även Avanza-appen ett antal gånger i timmen. 
Det är ju lite oroliga tider med konjunkturen som är på väg ned, brexit och handelskriget. Men centralbankerna är ju in och räddar situationen. Även om många kommer med domedagsprofetior så tror jag inte det kommer bli något riktig krasch. Blir det det så är det väl så, är helt övertygad om att på 5-10 års sikt så går den ändå alltid upp. Enda lilla oron är att jag ligger väldigt tungt belånad och ganska snett i vissa innehav. Jag har varit lite frikostigt med just belåningen och i vissa fall har jag frångått min investeringsfilosofi. Ska försöka rätta till det framöver och sedan hålla mig mer till min tråkiga strategi. Den strategin är att köpa aktier i uppgång och nedgång, helst utdelningscase och mycket investmentbolag. Jag är dock ändå plus 16,6% i år, det är ändå okej. 
Mitt största innehav är fortsatt Swedbank, därefter Investor, Castellum och Industrivärden. Har även gått in med en liten chanspost i Oasmia. Tror det kan bli bra på sikt. 
Vi hörs!
https://adamsteen.se/

Related Articles

Hur tränar man i en PSYKPERIOD™?!

Herre min skapare vilken galen vecka! - Träning med sällskap - Första stavbrottet på flera år - Träning i alla typer av väder och fören - Sliten och...

Måndagslunk i 4,03-tempo, vurpa och 34h på 9 dagar

Tjena! Medlemmar kan redan nu se den senaste vloggen, bli det du också, eller vänta tills imorgon klockan 16:30! Nu har jag gjort det sista träningspasset...

Sista skidpasset?!

Åh helvete vilken vecka det varit, men nu ser jag ljuset! Dagens träning började med TRX-styrka. Sedan gav jag mig av till Bergebo för att...

2 COMMENTS

  1. Snart kommer det ett avtal i Oasmia då kan man staka på heltid :)))
    Även Acconeer är värd en liten chanspost…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here