Följ cykelsporten i sommar!

2016 har redan erbjudit mig med många resor runt om landet med min cykel. Senast cyklade jag till Dalarna. Men, förutom det har jag besökt lite mer exotiska platser, som förra året då jag var på Gran Canaria. Där lärde jag mig en viktig läxa, terrängen där var inte alls lika som här hemma i Sverige.

Men jag har också hunnit uppdatera mig om cykelsportens elit, och de eventen som utspelar sig runt om i världen. Nu senast inspirerade Tour de Flanders mig att bli än bättre på att cykla nu under 2016. Vadslagningsagenturer har blivit minst sagt förvånade av många av de som har vunnit under året, men har också inspirerat många av oss svenskar som äntligen ser en chans att faktiskt hävda sig bland toppen.


Framförallt blev jag imponerad av den starka svenska prestationen under årets Giro d’Italia. Tobias Ludvigsson tog på sig ledartröjan efter den första etappen. Ursprungligen från Huskvarna visade han att vi svenskar minsann har mycket att ge, även i den här tävlingen som sträcker sig från Apeldoorn i Holland fram till Turin i Italien.

Men för alla som är intresserade av sporten vet att Tour de France är den viktigaste tävlingen den här säsongen. Visst, sporten har drabbats av mycket kontrovers under de senaste åren, men jag tycker att vi kan lägga det bakom oss, för att nu fokusera på årets tävling som startar den 2:a juli.


I år ser jag fram emot att följa den brittiska cyklisten Chris Froome, för att se om han har vad som krävs för att ligga kvar i toppen, även det här året. Men han kommer möta starkt motstånd från spanska Alejandro Valverde och Alberto Contador. De har även turen nog att få cykla på hemmaplan, då banan sträcker sig över den spanska gränsen in i Pyrenéerna.

Men jämfört med uppgiften de står emot, är den betydligt enklare att uppdatera sig med nyheter och tips inför tävlingen från Betway. Med deras nya sportsida hittar du enkelt den informationen du behöver för att hänga med i tävlingen, även om du inte har tid att titta på tävlingen varje dag.


Jag tycker att det bästa med Tour de France är den stora variationen av terräng som cyklisterna måste kämpa sig igenom. Och i år kommer vi se en liknande utmaning, då de startar i Normandie, för att åka söderut mot den spanska gränsen.

Efter det följer en lång väg genom den södra kusten, för att sedan börja en jobbig etapp upp genom Alperna, varefter den sista biten som leder mot Paris, ofta erbjuder en spännande slutspurt som får många av oss entusiaster att sitta på nålar den sista biten.
https://adamsteen.se/

Related Articles

Team psyk™ åker Vasaloppet (en vecka för tidigt?!)

Det årliga passet längs Vasaloppsspåret avklarat, nu är det bara det jobbiga kvar... _____ Bli medlem i kanalen för att få åtkomst till flera förmåner: https://www.youtube.com/channel/UCn98udtjJg4gK3G4ZXo5X3Q/join  _____ Stöd gärna...

Löpband / Skierg / Explo

Hej! Då jag har Alfons hos mig fick jag anpassa träningen därefter. Jag körde en tvådelad konditionsvariant idag. Först blev det löpband i 30 minuter utan...

Skate och Vasalopps-frågorna

Tjena! Har betat av veckans sista pass idag. Var inte alltför sliten efter gårdagens tur längs Vasaloppets bansträckning. Enligt planen så körde jag två timmar skate...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here