Det bidrar till att förbättra hjärthälsan, cirkulationen, sänker blodtrycket, stärker ben och muskler, hjälper till att kontrollera vikten och kan förbättra ditt humör och din mentala hälsa. Bara några minuters aerobics träning med måttlig intensitet (t.ex. promenader) kan öka hjärnans exekutiva funktioner – så att du bättre kan hantera stress, planera framåt och hålla dig organiserad.

Vilken träningsform passar dig?

Viktigt att välja den träningsform som passar dig bäst och börja gradvis om du inte är van vid att träna. Regelbunden motion är något av det bästa du kan göra för din hälsa! Vissa kan tycka att det är svårt att motivera sig att träna och kan lätt kan fastna i soffan med avslappnande underhållning framför en film eller på mobilen med online spel på t.ex. https://casinoutanlicens.com/. När du väl börjar se och känna fördelarna med regelbunden träning kommer det att bli en del av din dagliga rutin. Självklart i kombination med det övriga.

Vilken är den bästa träningsformen att starta med?

Den bästa träningsformen för en nybörjare kan variera beroende på konditionsnivå, mål och preferenser. Några bra övningar att börja med är dock promenader, powerwalk, jogging, simning och cykling. Dessa aktiviteter är relativt enkla att utföra och kan göras i vilken takt som helst, vilket gör dem idealiska för nybörjare. Dessutom kan dessa övningar göras utomhus eller inomhus, så vädret är ingen avgörande faktor. Som nybörjare är det viktigt att börja långsamt och gradvis öka intensiteten i träningen. På så sätt undviker du skador och ser till att du håller dig till din nya träningsrutin.

Vad har du för motiv?

När det gäller träning har vi alla olika motiv. En del av oss tränar för att gå ner i vikt, andra för att få mer muskler och en del av oss vill bara hålla oss friska. Oavsett vad din motivation är kommer det att finnas dagar då du inte känner för att träna. Det är dessa dagar som du måste gräva djupt och hitta motivationen att driva dig själv. 

Här är några tips på hur du kan hålla dig motiverad till träning:

Hitta en träningskompis: Att ha någon att träna med kan göra stor skillnad i din motivation. Du har inte bara någon som hjälper dig att hålla dig ansvarig, utan du har också någon att prata med och fördriva tiden med medan du tränar.

Hitta en aktivitet som du tycker om: Om du hittar en aktivitet som du tycker om kommer träningen att bli mycket mindre jobbig. Det finns så många olika typer av träning där ute, så ta dig tid att prova olika saker tills du hittar något som du verkligen älskar.

Hitta en förebild: Att ha någon att se upp till kan vara en stor motivation. Hitta någon som är i bra form och som har uppnått sina träningsmål. Att se vad de har gjort kommer att inspirera dig att göra detsamma.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here