Fyra timmar, intervaller och sjukt ont i axeln!

Funkar fint med vätskeryggsäck på lite längre pass, här med min USWE Airborne 3
God afton.
Idag började jag ju dagen med så glädjande nyheter som Norrtälljes rullskidsgalej till helgen och att ni får 25% rabatt på + Watt genom att använda koden: ADAM. Då trodde man ju att dagen skulle fortsätta i dur, men icke.
Jag hade äran att få träna med Adam Larsson idag, båda körde Elpex tre och vi körde 50 minuter tröskel längs cykelbanan mellan Borlänge och Falun (tur och retur). Under dessa 50 minuter så körde vi också tio stycken impulser, ett tufft och bra AIII-drag blev det helt klart. Siffror från det:
50,00 min, 18,56 kilometer, 205 höjdmeter, 167 snittpuls, 178 maxpuls

Efter dessa tuffa minuter så var jag bara halvvägs in i mitt planerade fyratimmarspass, så jag lämnade av Adam Larsson och fortsatte min tur mot Bergebo. Någonstans här så började min axel göra sjukt ont, någonstans bak på axeln/skulderbladet ungefär. Jag satte mig ner och tomsurfade utanför SSAB i några minuter och funderade hur jag skulle göra. Ni förstår väl hur det blev; jag körde vidare såklart. Dum som jag är. 
Rullade vidare till Torsång där jag svängde höger mot Stora tuna kyrka. Här lade jag också in ett block med tio enminutersintervaller, lika lång vila, på cirka 90-95% insats. Under intervallerna så kände jag ingenting, men i vilan så var smärtan bitvis outhärdlig. 
När jag var klar med intervallerna så var jag i närheten av Stora tuna kyrka, det blåste motvind åt alla håll, jag tog mig knappt framåt på grund av smärtan och stavarna släppte i vartannat stavtag, trots att jag nästan har helt nya spetsar. Jag hade inte direkt sol i sinnet där. Tog mig i alla fall hem efter mycket om och men. Det har fortsatt göra skitont i axeln, nästan svårt att säga exakt vart jag har ont, men att lyfta den i olika riktningar är ett rent helvete, känns som någon sticker knivar rätt in. Kul, det var mitt sista rullskidspass för denna sommar, kämpa Adam! Får väl springa lite mer nu istället, så att jag får ont i hälsenan igen. 
Jag lyckades i alla fall med att rikta upp hjulen på min nya pendlingscykel, det var imponerande gjort av mig måste jag säga!

https://adamsteen.se/
Previous articleRullskidgalejet i helgen
Next articleKom igen nu

Related Articles

Bessemerloppet 2024 – Kanondag för den ena(?!) + dubbla SM-GULD!

Tjena! Ännu en vlogg som denna vecka kulmineras med söndagens Bessemerlopp där jag slutade som 6:a i ett mycket starkt fält, endast 19 sekunder bakom segraren. Dessutom...

Kvällsrunda skate

Godkväll! Missa inte att prenumerera på min Youtube-kanal, vloggen från helgen finns ute för medlemmar nu (bli medlem du också för 29 kronor per månad),...

6:a Bessemerloppet 2024 + Veteran-SM guld

Tjena! Idag är jag riktigt nöjd med min insats och mitt resultat från loppet i Högbo bruk! Efter testande av totalt sex olika skidpar valde både...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here