Gått en hård kamp i skidspåret mot både yttre och inre omständigheter!

Tjenare.
I morse gick jag upp kring klockan 06,30 när Alfons väckte mig. Därefter gick jag och våndades hela morgonen inför dagens träningspass. Jag såg nämligen att temperaturen tidigt låg på 4-5 plusgrader och att solen sken. I bilen på väg mot Bergebo så var jag nära att vända hemåt flera gånger, inte alls sugen på att träna. Vet inte vad det är med mig alltså, men jag har det lite kämpigt att ta mig ut på och även att genomföra träningspass nu. Kanske ska jag bara bita ihop och ”rida ut stormen”. Eller så får jag väl köra pass där jag bara kör efter känsla och smyger in lite högre fart här och där. Vi får se. Tanken har slagit mig att kanske tävla Lilla SS nästa helg, 10 kilometer skate och eventuellt Grönklittsjakten 6-7 april också. Men vi får se, velar kring det också. Drygt att åka iväg på tävlingar, men samtidigt skönt att ha något mål att träna emot. Lär väl bestämma mig under de kommande dagarna. 
Det är inte bara de inre omständigheterna såsom trött knopp & kropp som jag slåss emot. Det tycks ständigt också vara de yttre omständigheterna som ska gå mig emot. Idag var det inte bara ett riktigt syltföre i spåren, det bjöds också på en utomjordisk motvind! I vissa vindbyar var jag rädd att de omkringliggande husen skulle blåsa sönder. Det enda jag inte var orolig att skulle blåsa iväg var mina skidor som låg i spåret, dom sög och gick så tungt att de hade legat kvar där även efter ett världskrig.
För att jag skulle klara av att ens genomföra dagens pass så bestämde jag mig innan för att dela upp det mellan klassiskt och skate. Jag värmde upp en kvart klassiskt och sedan en kvart skate. Sedan var tanken att köra 6 x 10 minuter tröskel, varannan klassiskt och varannan skate. Med lugn och metodisk åkning, utan att stressa alltför mycket, mer för att få ventilera hjärta & lungor. Det blev något längre, typ 10-11 minuter per intervall. På de klassiska intervallerna körde jag en variant där jag körde hela konstsnöspåret ett varv (inklusive hela stadion) + ett kortare varv är jag direkt efter viadukten svängde vänster. På skateintervallerna körde jag två var på konstsnöspåret minus stadion. 
Mina klassiska skidor gick rejält tungt då jag åkte med skinsskidorna. Skateskidorna gick ”bara” tungt. Efter uppvärmingen så klädde jag av mig så mycket jag tordes och satte sedan igång med intervallerna. Det blev som jag nämnt 6 x cirka 10-11 minuter. Det gick tyngre och tyngre passet igenom, både för att det blev blötare i spåren såklart, men också för att skidorna blev allt mer skitiga. 
Upplägget blev att jag först körde en klassisk intervall, slog av precis innan jag kom tillbaka till skateutrustningen, bytte skidor och stavar, drack en skvätt och körde sedan en skateintervall. Vilan mellan varje intervall blev en minut. Snittfarten på de klassiska intervallerna låg på strax över, eller strax under 15 km/h och på skateintervallerna hade jag 17,2 – 17,5 km/h. Inga världsmästarhastigheter idag direkt. Men pulsen låg i alla fall en bra bit över 160 på de tuffare partierna och jag maxade pulsen på 171 idag. Bra kämpat hur som helst! 
Imorgon blir det en ny strid mot både de yttre och inte omständigheterna!  

https://adamsteen.se/

Related Articles

Bessemerloppet 2024 – Kanondag för den ena(?!) + dubbla SM-GULD!

Tjena! Ännu en vlogg som denna vecka kulmineras med söndagens Bessemerlopp där jag slutade som 6:a i ett mycket starkt fält, endast 19 sekunder bakom segraren. Dessutom...

Kvällsrunda skate

Godkväll! Missa inte att prenumerera på min Youtube-kanal, vloggen från helgen finns ute för medlemmar nu (bli medlem du också för 29 kronor per månad),...

6:a Bessemerloppet 2024 + Veteran-SM guld

Tjena! Idag är jag riktigt nöjd med min insats och mitt resultat från loppet i Högbo bruk! Efter testande av totalt sex olika skidpar valde både...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here