Gnäll och bidrag

Hej.
Det enda jobbiga med att det blivit sommar och lite värme är när jag ska sova på kvällarna. Jag vrider och vänder på mig utan täcke, helt omöjligt att somna. Inatt var en sådan natt. Det tråkiga är att jag blir på så dåligt humör när jag inte får sova mina åtta timmar, eller helst mer. Har svårt för ljud och blir lättirriterad. Stressar också givetvis upp mig själv över att jag inte hinner träna såsom jag vill trots att jag är ledig, då jag har andra än mig själv att ta hänsyn till. Jag ”måste” köra si och så. Jag har inte alls kommit igång med tuffa rullskidspass och så vidare. Kommer knappt kunna ta mig i mål på tävlingarna i vinter om det ska fortsätta såhär. Förhoppningsvis får jag tid till någon form av träning i sommar och har jag tur så håller jag nig frisk också. Men det är stressigt att ständigt tänka på det och när jag är ute på träning så blir jag stressad över att jag måste hem så fort som möjligt för att inte få dåligt samvete över att vara borta hela tiden. Detta kan jag tänka mig är saker som hänger över alla tränande småbarnsföräldrar. Nog om gnäll. 
Jag vaknade upp till en krypande känsla i benen sedan gårdagens löpintervaller. Hoppas det släpper till imorgon, om inte så är jag ändå nöjd att jag kan få springa. Planen med dagens träning är ett lugnare stakpass senare. Förutom det så ska vi på middag till Alfons morfar och vi ska även försöka packa inför midsommar. Efter tävlingen så åker vi till mina föräldrars stuga. Ska bli mysigt att komma iväg lite. Har jag tur så kanske jag kan få åka rullskidor hem på lördag sen, men Amanda ska på någon form av kalas på kvällen där, så det är inte helt säkert. Jag får uppfinna någon form av fäste i min vätskeryggsäck som Alfons får sitta i, så att jag kan åka rullskidor med honom på ryggen (det var ett skämt).
_____
Idag trillade barnbidraget in. Det brände jag direkt. Halva bidraget går till Alfons, där sparar vi i en ”kapitalförsäkring barn”, det för att vi själva kan avgöra när kapitalet tillfaller honom. Jag brukar mestadels köpa investmentbolag och indexfonder åt Alfons. Den andra halvan sparar vi i vårt ”semesterspar” i tre indexfonder från Avanza. 
När det kommer till lönen är jag lika ”hopplös” där och bränner den direkt. Först betalar jag alla räkningar. Därefter smackar jag in så mycket jag kan på börsen. Försöker även att sätta in lite på mitt sparkonto hos Nordax och på Visakortet. 
Försöker hålla mig ifrån onödiga utgifter och se till att ha så låga fasta kostnader som jag bara kan. 
Börsen har ju gått oroväckande bra på slutet. Men det finns inte så mycket alternativ till aktiemarknaden nu när räntorna är låga och ser man till ett års tid tillbaka så har inte börsen rört sig värst mycket med tanke på raset under Q4 förra året. På sikt stiger ”alltid” börsen. 
https://adamsteen.se/
Previous article20 högintensiva minuter
Next articleEtt litet stakpass

Related Articles

Team psyk™ åker Vasaloppet (en vecka för tidigt?!)

Det årliga passet längs Vasaloppsspåret avklarat, nu är det bara det jobbiga kvar... _____ Bli medlem i kanalen för att få åtkomst till flera förmåner: https://www.youtube.com/channel/UCn98udtjJg4gK3G4ZXo5X3Q/join  _____ Stöd gärna...

Löpband / Skierg / Explo

Hej! Då jag har Alfons hos mig fick jag anpassa träningen därefter. Jag körde en tvådelad konditionsvariant idag. Först blev det löpband i 30 minuter utan...

Skate och Vasalopps-frågorna

Tjena! Har betat av veckans sista pass idag. Var inte alltför sliten efter gårdagens tur längs Vasaloppets bansträckning. Enligt planen så körde jag två timmar skate...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here