Hykjeberg finest – 31:an löp, (ej i SK Bore-tempo)

Hallå där.
Idag har jag fått träna ett fint pass tillsammans med Michael Boberg, Axel Jutterström, Isak Augustsson och såklart Janne från Jakan. De Älvdalsbördiga herrarna visade oss en fin runda runt Nässjön och upp till Hykjeberg. Trevligt gäng och en väldigt fin runda. Tack för det!
Vi hade gjort klart för varandra tidigt att det inte är något slashas-tempo som gäller idag. 
– Skamgränsen på löpning i terräng är 6,00 min/km, (flack asfalt är 4,30)
– Vad gäller rullskidor på 4:or så är det 15 km/h, fast jag har nog höjt den till 16 km/h, när jag väl tänker efter. Kanske därför jag tränar mycket ensam när jag är hemma.. 
Så då har ni lite rikttider och kvalgränser att räta in er efter, för att få träna med oss. Sen behöver man inte överdriva såsom exempelvis skåningar brukar göra. Exempelvis Rickard Bergengren på pannkaksplatta vägar med felmärkta fyror. Rickard har för övrigt tjatat hål i huvudet på oss för att få komma hit och träna med oss, men han syns bara en dag per år och det är första söndagen i mars. Av någon anledning lyckas han alltid få till det hyfsat på just Vasaloppet, han verkar dock ha glömt i princip alla andra lopp.. Men vi gillar givetvis Rickard, han är en snäll person som egentligen hör hemma i led 4-5 bland de andra ”knytisarna”. 
Kroppen idag kändes ändå okej. Har känt mig lite uppblåst i magen under hela lägret, typ som att jag har mer att ge efter toabesöken, men inget kommer. Idag släppte det lite mot slutet av passet och det kändes lite bättre igen. Får hoppas att det fortsätter svara bra under de resterande passen.
Fick in 31,3 kilometer och cirka 800 höjdmeter. Snittpulsen blev 119 och snittfarten 5,45 min/km. Sprang i Hoka Speedgoat idag, skönt för mina annars ömma ben.
Planen är egentligen vila i eftermiddag, men jag har hört att det börjar viskas i korridorerna nu om ett eventuellt ytterligare pass.. Kan ju inte fortsätta vara tresiffrig på Vasaloppet, det är ju skamligt.
https://adamsteen.se/

Related Articles

Trösthandlar och springer ett MARATON!

Till följd av det ständigt katastrofala väderläget här i Svea rike så har jag blivit tvungen att dra till med en rejäl psykbeställning för att jag...

72 kilometer löpning på två dagar

Sedan sent igår kväll finns en ny VLOGG ute för medlemmar. In och stötta mig genom att bli medlem för 29 kronor per månad. Idag...

Springer ett maraton, i skogen

Tjena! Veckans sista pass är avklarat. En vecka som landade på stabila 24 timmar och 5 minuter. Idag blev det ännu ett längre löppass i skogen,...

6 COMMENTS

  1. Diskutera Skåningar i Vasaloppet när man är på läger i Äväsbjärr…vafan e världen på väg liksom… 😉
    Ring upp far din o be han berätta om Sören P och dom riktiga hårdingarna…om inte annat så får ni ett gott skratt… 🙂
    Sen glömmer vi inte att…"Tomtebloss" brukar aldrig lyckas bra i Mars = Tempot ska vara gåfart den här tiden på året!!

  2. Om du håller i den här mängden och inte blir övertränad ligger ett pers på VL nära till hands tror jag.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here