Intervallperiod inom kort.

Godmorgon kära läsare.
Vad ska man göra för skoj idag då, tro?
Träna: Styrka – gym och löpning. Blir ett styrkepass med golden four. Löpning upp till Lugnet och även en liten extrasväng efteråt. Det skumma med mig är att jag fortfarande känner en konstig känsla i bröstet efter lördagens tävling. Ni som kört en maxinsats på träning eller tävling under 2-4 minuter vet vad jag talar om. Det liksom bränner i bröstet och så fort man försöker ta djupa andetag så hostar man.
Jobb: Nej.
Skola: Ja, första föreläsningen (introduktion) i kursen; entreprenörsskap inom idrott och hälsa. Tydligen så läser vi som sökt den som fristående kurs tillsammans med idrottstränarprogrammet årskurs två. Så jag kommer läsa ihop med Håkan Löfström och Finnkampskulstötaren Mats Olsson. Bra att jag känner minst två stycken av mina nya kurskamrater i alla fall.
Ni kanske undrar över titeln; intervallperiod inom kort? Jag har planer att köra lite lugnare (normal-/lågvecka) denna vecka och tävla i Älvdalen denna helgen. För att under nästa vecka köra en lite kortare intervallperiod. Precis som jag gjorde förra året, vid ungefär samma tidpunkt faktiskt. Och exakt som då så kommer jag försöka köra åtta intervallpass på fyra dagar. Ungefärlig effektiv intervalltid per träningspass blir 15-25 minuter och total träningstid per träningspass blir 1-1,20 timmar. Mer om det under nästa vecka!
Måste tipsa om länken till webbkameran som sitter på lugnets skidstadion. Klicka här för att komma dit. Där kan ni bland annat se snöläget, men också rörliga bilder på de som åker där!
Frukostdags nu, sen gå ut med kamphunden, byta om och sticka ut på träning.
Vi hörs efter det allesammans!
https://adamsteen.se/
Previous articleBloggportalen
Next articleSent ute.. Igen.

Related Articles

13 kilometer löpning

Ett sista pass avklarat innan morgondagens vilodag. Precis som förra måndagen så sprang jag i en timme. Denna gång kom jag 13 kilometer, vilket blir...

Tredje stakintervallpasset för veckan

Tjena! Idag var det perfekta förhållanden om man ville ha tungt motstånd. 12-13 minusgrader, nysnö och snö från snökanonerna. Det sprutades för fullt där uppe...

En 60:a skate

Tjenare! Rysskylan fortsätter med full kraft här, likaså snöandet. Men timmarna måste ju in ändock. Idag fick jag till min stora glädje inviga Igeltjärnsvägen för första...

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here