Julintervaller med spysmak

Då var jag färdigtränad för denna julafton, Alfons första dessutom, inte illa det! Det var inte så lite mjölksyra jag fick smaka på idag, förhoppningsvis fick mina bundsförvanter Adam och Måns uppleva detsamma. 
Efter en uppvärmning på lite drygt 20 minuter så dunkade vi igång dagens intervaller: 5 x 4 minuter med lång vila och olika upplägg på varje intervall. Vi hittade en sträckning med både konstsnö och natursnö som var bra kupering och bra förhållanden. Mina skidor gick rätt tungt på konstsnön i början, men desto bättre på natursnön. Jag stakade och grabbarna åkte klassiskt. Såhär var upplägget med siffror:
Första: ”Bara” vanlig AIII – 1,20 kilometer, 45 höjdmeter, 164 snittpuls, 173 maxpuls, 17,7 km/h snittfart
Andra: Vanlig AIII med maxinsats sista 30″ – 1,22 kilometer, 45 höjdmeter, 171 snittpuls, 180 maxpuls, 18,2 km/h snittfart
Tredje: Starta med 30″ maxinsats, sedan vanlig AIII – 1,20 kilometer, 40 höjdmeter, 172 snittpuls, 177 maxpuls, 17,9 km/h snittfart
Fjärde: Starta och avsluta med 30″ maxinsats, vanlig AIII emellan – 1,23 kilometer, 45 höjdmeter, 172 snittpuls, 179 maxpuls, 18,2 km/h snittfart
Femte: Blåsa ur det som fanns kvar – 1,22 kilometer, 50 höjdmeter, 175 snittpuls, 181 maxpuls, 18,3 km/h snittfart
Det blev ett bra pass, kom upp rätt bra i puls trots att jag kört tre högintensiva pass tidigare under veckan:
Fredag – Skateintervaller
Kroppen kändes pigg idag och det var första gången under hela vintern som jag tyckte det svarade bra när jag stakar, hoppas det håller i sig!! Den svåraste utmaningen för dagen var att jag bestämde mig innan för att varken tänka eller säga en negativ sak under hela träningen, det gick faktiskt över förväntan och jag klarade det! Dock var det ju ett bra pass med bra känsla, men jag ska försöka hålla i även detta, får se hur långt det går! 
Nej, nu ska jag inte störa er mer, tack och GOD JUL:

https://adamsteen.se/
Previous articleBra recension och god jul
Next articleVettig vilodag

Related Articles

Bessemerloppet 2024 – Kanondag för den ena(?!) + dubbla SM-GULD!

Tjena! Ännu en vlogg som denna vecka kulmineras med söndagens Bessemerlopp där jag slutade som 6:a i ett mycket starkt fält, endast 19 sekunder bakom segraren. Dessutom...

Kvällsrunda skate

Godkväll! Missa inte att prenumerera på min Youtube-kanal, vloggen från helgen finns ute för medlemmar nu (bli medlem du också för 29 kronor per månad),...

6:a Bessemerloppet 2024 + Veteran-SM guld

Tjena! Idag är jag riktigt nöjd med min insats och mitt resultat från loppet i Högbo bruk! Efter testande av totalt sex olika skidpar valde både...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here