Kalsonger till träning


Tjena!

Det kommer kanske inte som någon skräll att jag tränar mycket. Något som då är viktigt är rätt kläder till rätt aktivitet och temperatur. När det kommer till träningskläder så tänker nog de flesta på ytterplaggen, alltså det som främst får möta de olika väder vi bjuds på. Men faktum är att plaggen närmast kroppen är minst lika viktiga.

När det kommer till underkläder och träning så vill jag försöka undvika bomull då det ofta blir blött och kallt när man blir svettig eller då det regnar. Istället använder jag andra smartare val av tyger, exempelvis bambukalsonger:

Dessa kalsonger känns mycket skönare emot huden när jag blir svettig och varm då de andas och på så sätt även transporterar bort fukten från huden. Jag slipper också att plagget blir tyngre, vilket ofta sker då jag använder bomullskläder närmast kroppen, vilket är bland de värsta känslor jag vet.

 

När det kommer till tävling brukar jag vilja vara så lätt klädd som möjligt, det innebär ofta att jag enbart använder mig av min tävlingsdräkt i tunt ”tightstyg”, men i vissa fall när temperaturen är kallare än cirka 7-8 minusgrader så brukar jag bli tvungen att använda mig av långkalsonger. Det för att undvika att bli för kall, då det kan påverka prestationen negativt.

 

Brukar du tänka på att använda dig av bra funktionsmaterial när du tränar eller tävlar?

Related Articles

Detta var inte kul.

Hej på er! Jag har känt mig sjuk sedan måndags eftermiddag när jag gick hem från jobbet en timme tidigare. Därefter har jag varit sjuk...

Uppdatering av sjukläget!

Hej på er! Som jag berättade i måndags är jag sjuk. Hemma från jobbet och hemma med Alfons. Han har varit sjuk från och till...

Fin långjanne med bl.a. premiär på FB-spåret

Tjena! Idag har jag haft ett både långt och väldigt fint pass i skogarna mellan Falun och Borlänge. Jag läste på skidspår.se att FB-spåret var...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe