Ja hallå ja! 
Så var då årets, eller åtminstone säsongens skidpremiär avklarad. Skönt att ha den gjord i början av november, utan att ha varit på något hetsigt konstsnöspår bland hurtbullar och vingelpellar. 
Planen för dagen var att åka längdskidor skate och sedan skarva med Skierg för att få ihop de planerade tre timmarna. Men det flöt på så fint så jag bestämde mig efter cirka en timme att fortsätta nöta runt på elljusspåret. 
Jag började med att springa upp med skidor och stavar i händerna. Det gav mig tio minuters träning. Sedan satte jag på mig min skateutrustning och började åka skidor. Trots att jag inte åkt på säkert ett halvårs tid så satt skären direkt. Det har ju blivit några timmar genom åren, så konstigt vore väl annars.
Efter att ha åkt det första varvet så tänkte jag att jag stakar det kommande bara för att få in känslan lite. Ville inte att detta pass skulle slita så mycket och jag var rädd att stakningen skulle slita. Men det kändes rätt kontrollerat och lätt, så jag bestämde mig för att köra skate vartannat varv och stak vartannat. Rolig omväxling både för kropp och knopp dessutom. 
Under passets gång så lade jag in 10 spurter om 15 stavtag vardera. Funkade okej i alla fall. 
Det var helt okej förhållanden där uppe på elljusspåret + runt fotbollsplanen vid Skräddarbacksskolan. Totalt blev ett varv cirka 2,9 kilometer och jag brände av 12,5 stycken. Fin-fint! 
Vis av erfarenhet att dessa lugna distanspass emellanåt kan göra mig sliten, speciellt efter tuffa pass dagen/dagarna innan så drack jag sportdryck idag. Tyckte det hjälpte mig från att bli trött och kroppen kändes rätt bra hela passet igenom. 
Avslutade med att springa hem. Då det är medlut så lyckades jag snitta en bit under 4,30 min/km. Fick med det ihop exakt tre timmar, 38,56 kilometer och 805 höjdmeter. Fint pass! Man märker direkt att längdskidor (oftast) går betydligt tyngre än rullskidor, speciellt på sådan här halvtung natursnö. Så jag förespråkar att man kör på så tungt rull man kan när det kommer till rullskidor. 
Denna veckas träningsmängd landade på 11,25 timmar. Av dessa så var 2,35 i intervall-intensitet. Inte illa pinkat!
https://adamsteen.se/

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here