Långpass med ett rekordtempo som avslutning

Nöjd kille fikar i Leksand.
Jag, Kalle Gräfnings, Jesper Hjortsberg och X blev det tappra gäng som cyklade iväg från Sportson klockan 10,30. Vi började turen med dödsmotvind förbi Grycksbo, bjursås och vidare emot Rättvik. När vi sedan svängde av upp emot norr Lindberg så kom vi i lite lä och slapp vinden. Turen fortsatte igenom Tällberg, förbi Hjortnäs och sedan in i Leksand där vi stannade för en traditionsenlig fika.
När vi startade efter fikat så hade vi en medelfart av 29,7 km/h, men vinden började nu ligga i våran rygg, så vi var snabbt uppe över skamgränsen (30 km/h). Kilometrarna över Insjön, Rexbo och Valsan gick i en rasande fart och timjagaren i mig började komma fram. Jag började fundera på en skarvning då jag helst ville köra över fyra timmar, samt att jag satt med finben. 
Då ingen annan ville med och skarva så bestämde jag mig för en rekordattack runt Varpan. Idiotiskt kan tyckas då det blåste satan. Rekordet som Henrik Öijer hade låg på 21,13 min – 39,1 km/h – 13,8 km. Jag öppnade det jag kunde, och trots att det blåste en rejäl motvind första fem kilometrarna så hade jag 38,0 i snittfart när jag svängde av höger där jag fick en gynsammare vind. Hade fortsatt pigga ben och efter cirka halva sträckan så började jag få en fin medvind och här började jag känna att rekordet kunde slås! 
Det kändes som att jag flög fram förbi Österå, med hög hastighet och fortsatt bra tryck i påkarna. Jobbigaste partiet kom just efter Österå med den längsta backen upp emot Falun-skylten, men jag lyckades hålla skaplig fart och slita mig över krönet, när jag då ser att snitthastigheten ligger på 39,2 så förstår jag att det blir tight satan. Satsar det jag har i kommande nedförsbackar och kurvor, lyckas dessutom att spurta i nästan 50 km/h. Passerar sedan målet efter 21,05, vilket blir ett snitt på 39,4 km/h!! Så fort har jag aldrig cyklat på en sådan lång bit förut!
Rullar sedan hem nöjd och belåten efter totalt 4,10 timmar. 127 i medelpuls, 181 i maxpuls.
Strava-data och fler bilder:


Mellan Rättviksvägen och norr Lindberg.

Den där Hjortsbergarn är väl för rolig.
https://adamsteen.se/
Previous articleDags för cykel
Next articleStyrka och rullskidor

Related Articles

13,2 kilometer löpning

Imorgon kommer en ny vlogg, spänn fast er! Passa på att bli medlemmar på kanalen! Jag har sprungit idag, en timme och 13,2 kilometer, vilket...

12 hårda och 28 medelhårda

Aloha! Städade av veckans tredje intervallpass idag. Stakintervaller stod på programmet och Bergebo var arenan. Jag hade som vanligt programmerat pulsklockan, så att jag bara behöver...

Tre timmar skate blev fyra

Tjena! Planen idag var tre timmar skate, men såklart blev det fyra. Jag blev glatt överraskad när psykslingan på Lugnet var utökad till dryga tre kilometer....

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here