Lätt intervallpass

Tjo hej!
Nu har jag kört ett ”väckningspass” för kroppen. Kändes i början precis som det brukar då man vilat dagen innan, nämligen rätt segt och skapligt hög puls. Men efter ett tag så kom jag in i åkningen och flytet, vilket gjorde att kroppen kändes piggare och att pulsen sjönk.
Jag började med att värma upp runt hela elljusslingan, vilket innefattar: ”vanliga” elljusspåret, lilla mördarbacken och stadion. Den lilla svängen tog 20,50 minuter, med en medelpuls på 133, maxpuls på 165 och en total stigning på 85 meter.
Efter uppvärmningen så började intervallerna. 10″-20″ såklart. Första setet (likaså andra) startade jag längst nere på stadion, körde upp och runt eljusspåret ett varv + första backen en gång till. Det blev 30 stycken och 15 minuter, med en medelpuls på 171, en maxpuls på 181 och 90 meter stigning.
Vila fem minuter, passade på att dricka vatten.
Andra setet startade som ovan skrivet på stadion även det, denna gång nöjde jag med att köra upp till elljusspåret och nästan runt ett helt varv. Resultatet denna gång blev 20 intervaller, 10 minuter, 175 medelpuls, 183 maxpuls och stigning på 70 meter.
Då jag kört klart intervallerna så stod klockan på 50 minuter, planen var att åka 1,30 timmar. Så jag drack en slurk ur mitt vätskebälte i riktig Henrik Öijer-anda. Därefter körde jag lugnt i 40 minuter. Under dessa fyrtio minuter passade jag på att köra diagonalt utan stavar, bara för att hitta tekniken, och känna att tyngdöverföringen stämde bra.
Nu ska jag duscha, äta, köpa godis och se film!
https://adamsteen.se/

Related Articles

60 min i sub 4-tempo

Hej! Sedan igår kväll finns det en ny vlogg för medlemmar ute. Bli medlem du också! Idag har jag kört två löppass. Först blev det en...

Första skatepasset och +21 h

Hej! Nu har jag avslutat ytterligare en träningsvecka. Jag gjorde allt annat än att träna fram till en bit in på kvällen. Städning, tvättning, handling,...

90 km och lite till

Tjena! Ja, som vanligt tog det sin tid för mig att komma ut på träning. Men vad gör väl det om hundra år?! Dagen till ära...

2 COMMENTS

  1. Med 10"-20" menar jag: 10 sekunder maximalt arbete, 20 sekunders aktiv vila. Upprepas under den tiden jag planerat att köra, vanligtvis 3×15 minuter, med 5 minuter vila mellan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here