Något dålig känsla på stakintervallerna

Hejsan!

Stakintervaller idag. Det snöade rejält igår, så det var en aning lösa förhållanden i spåren idag, ett före som inte riktigt är någon favorit för mig. Men det är ju ändå bra att träna på alla fören.

Jag värmde upp i lite över en halvtimme. Sedan körde jag följande:

– 15 min tröskel
– 5 x 40” – 20”
– 10 min tröskel
– 5 x 40” – 20”
– 5 min tröskel
– 5 x 40” – 20”

(2,5 min vila mellan blocken)

Tanken var att det skulle vara ett ganska lätt pass, men det blev väldigt tufft och det kändes inte så bra alls faktiskt. Kände mig svag i musklerna, trött, stum i benen och så vidare. Om det var föret som gjorde det, att jag tränat ganska tuffa pass på slutet eller fortsatt sover dåligt är oklart.

Jag har sagt det förut och försöker säga det till mig igen att nu ska jag försöka dra ner på de tuffare passen in emot tävlingar, för att bli pigg. För vad spelar en hög träningsmängd och snitthastigheter för roll om man är trött och inte kan prestera? Inte så mycket. Så om jag får släppa upp på träningen  och försöka skärpa till mig med dygnsrytmen så lär jag nog inte bli sämre i alla fall.

Jag ska väl inte dra alltför höga växlar av ett dåligt pass heller. De senaste passen har ändå känts helt okej, dåliga pass kommer ju från och till.

Pulsklockan sa att jag körde tröskel i alla fall och den har väl alltid rätt!? Fick ihop två timmar totalt och 32 kilometer. Hela passet stakning. Alla mina pass denna säsong har varit endast stakning. I säsong sen så kommer jag köra mer av skate och klassiskt också, för att spara på stakmusklerna.

Hemma så blev det ett antal hundra reps av mina gluteus-övningar, samt tåhävningar. Även denna styrka kommer jag dra ned en aning på snart.

God kväll på er!

 

Related Articles

800 TIMMAR i år igen – ”HAN HAR DET!”

  Efter en rejäl massa slit kunde jag så till sista kamma in 800 träningstimmar för andra året i rad! Fy fan! Följ med på de...

Krånglande live igår, men till sist så kom vi igång!

Hej! Ja, igår avslutades mitt träningsår som bekant. 800 timmar och 15 minuter! Jag skulle ha en livesändning på min Youtube-kanal igår vid 21:00, men det...

Klar med träningsåret 2023/2024!

Tjena! Ses vi på livesändningen ikväll klockan 21:00? Bra! 800 timmar och 10 minuter föregående träningsår - 800 timmar och 15 minuter detta  träningsår. Ett träningsår...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here